Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Στάση στο Ακταίο κάνει ο Προαστιακός από την Παρασκευή - Άρθρο του thebest.gr



ΣΧΟΛΙΟ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημ. 

Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Καμινίων
Πολύ ευχάριστη είδηση για τους συνδημότες μας που δείχνει ότι όταν η τοπική κοινωνία είναι ενωμένη και αποφασισμένη για να πετύχει μία μικρή αλλά πολύ σημαντική - για την τοπική ανάπτυξη - παρέμβαση, μπορεί να καταφέρει πολλά (είχαν κάνει αρκετές προσπάθειες και είχαν προτείνει να κατασκευάσουν την αποβάθρα από μόνοι τους)! 

Είναι στο χέρι μας να παραδειγματιστούμε και να πιέσουμε τόσο για την υλοποίηση της προέκτασης προς Κάτω Αχαϊά όσο και για τον ορθολογικό σχεδιασμό της με:
α) Στάσεις σε απόσταση - κατά μέσο όρο - 2,5 Κm και 

όχι 5 km όπως είναι ο σχεδιασμός που απαξιώνει το 

εγχείρημα και απομονώνει τα Καμίνια, το Θεριανό και

 την Δ.Ε. Ωλενίας (περιοχή ΒΙ.ΠΕ.) από τα Τσουκαλαίικα, 

τα Βραχναίικα, την Αχαϊά και την Πάτρα γενικότερα!

β) Την ταυτόχρονη υλοποίηση του Ενιαίου Δικτύου 

Δημόσιων Συγκοινωνιών (Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δημοσίων Μεταφορών από τον Δήμο Πατρέων - http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2015/02/blog-post_18.html)

που εξαγγέλθηκε πρόσφατα και ταυτίζεται με τις 

προτάσεις μας στο Υπόμνημα Απόψεων & Προτάσεων προς Δήμο κ.α. φορείς για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο & τα αναγκαία έργα υποδομής, την Οδική Ασφάλεια & τα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς στις κοινότητες της σχολικής μας περιοχής & της ευρύτερης περιφέρειας της Πάτρας - http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/11/blog-post_8.html που 

ψήφισε και κοινοποίησε ο σύλλογος μας προς τον Δήμο 

Πατρέων κ.α. φορείς. 

Τέτοιες κινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, θα δώσουν ανάσα ανάπτυξης & ζωής στην παραμελημένη περιφέρεια των Καλλικρατικών Δήμων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας.
-------------------------------------------------------------------------------
Από την Παρασκευή 27/02/2015 ξεκίνησε η λειτουργία της στάσης «Ακταίο» για το επιβατικό κοινό  που χρησιμοποιεί τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Πάτρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η στάση βρίσκεται μεταξύ Αγίου Βασιλείου - Ρίου και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και άλλων οικισμών, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να μετακινηθούν από και προς το εμπορικό κέντρο της πόλης άνετα και οικονομικά.
Τα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό στη στάση Ακταίο θα εκτελούνται κάθε μια ώρα.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στοwww.trainose.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου