Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δημοσίων Μεταφορών από τον Δήμο Πατρέων

ΣΧΟΛΙΟ
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Πατρέων θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Συγκοινωνιών "κάτω" από τον οποίο θα ενοποιηθούν και θα λειτουργούν αρμονικά τα υπάρχοντα και τα μελλοντικά δίκτυα συγκοινωνιών. Η  δημιουργία του φορέα αυτού ήταν μία από τις βασικές προτάσεις  που περιελάμβανε το υπόμνημα απόψεων & προτάσεων προς τον Δήμο Πατρέων, το οποίο είχε ψηφιστεί από την γενική συνέλευση του συλλόγου, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών στη παραμελημένη περιοχή μας αλλά και και σε ολόκληρη την Μητροπολιτική περιοχή της Πάτρας.(ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: Υπόμνημα Απόψεων & Προτάσεων προς Δήμο κ.α. φορείς για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο & τα αναγκαία έργα υποδομής, την Οδική Ασφάλεια & τα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς στις κοινότητες της σχολικής μας περιοχής & της ευρύτερης περιφέρειας της Πάτρας - http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/11/blog-post_8.html)
Είναι πλέον ο καιρός να συνεχίσουμε την διεκδίκηση και των υπολοίπων προτάσεών μας που αφορούν άμεσα τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας, ειδικότερα το θέμα των τουαλετών το οποίο πάλι κόλλησε και απαιτείται η "έκδοση τελεσιγράφου" από τους γονείς προς τον Δήμο για ολοκλήρωσή τους μέσα στο Πάσχα! 


Πάτρα : Δημόσια συγκοινωνία και τραμ σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ για το κυκλοφοριακό - Άρθρο του patrastimes.gr

Ενιαίο φορέα δημοσίων μεταφορών που θα περιλαμβάνει και τον προαστιακό, αστικά λεωφορεία και μίνι μπας, αλλά και σύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με τραμ περιλαμβάνει η πρόταση της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό που τέθηκε χθες σε διαβούλευση από τους φορείς της Πάτρας. Υπήρχε και μία έκπληξη από τα παλιά: Η γραμμή του τραμ να συνδέεται με αναβατόριο μέσω των σκαλών της Αγίου Νικολάου. Η εισήγηση έφερε την υπογραφή του αντιδημάρχου Παύλου Στάμου. Οπως επισημάνθηκε τα όποια μέτρα ελεγχομενης στάθμευσης στο κέντρο θα είναι χωρίς αντίτιμο. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει πάρκινγκ στον Αγιο Διονύσιο και στον σταθμό υποδοχής σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ. Προτείνεται ακόμη η εκ περιτροπή στάθμευσης στους δρόμους από Ζαϊμη μέχρι Τσαμαδού και από Οθωνος Αμαλίας μέχρι Καραϊσκάκη αλλά και η εφαρμογή μίας ώρας εκ περιτροπής στάθμευσης στην Ελληνος Στρατιώτου. Για την εκ περιτροπής στάθμευση ο έλεγχος θα γίνεται με κάρτα από ημερήσιο ωροδείκτη αλλά και από δημοτικούς υπαλλήλους σε συνεργασία με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου