Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου: Τα παιδιά & οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Καμινίων ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ τον Δήμο Πατρέων και ΕΛΠΙΖΟΥΝ για ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ!

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Καμινίων προς την Δημοτική Αρχή και τους υπαλλήλους του Δήμου Πατρέων με την ελπίδα για κοινή δράση Γονέων, Εκπαιδευτικών, Κοινοτήτων και Δήμου με μοναδικό στόχο ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ! , (Αρ. πρωτ. 60635 / 22-5-2015)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί Δημοτικοί Άρχοντες & υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων,

Οι Γονείς και τα παιδιά του Δημοτικού της σχολικής περιοχής Καμινίων, Τσουκαλαιίκων, Θεριανού και Μοιραιίκων, νιώθουμε την ανάγκη, σε συνέχεια των υπομνημάτων μας για τα επείγοντα και κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, να σας εκφράσουμε τα εξής:

Α) Πρώτα απ’ όλα, θα θέλαμε να σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ γιατί διαψεύσατε τους φόβους και τις αγωνίες μας και δώσατε, επιτέλους, λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που βίωναν καθημερινά τα ΠΑΙΔΙΑ μας! Αυτό το πετύχατε με το ξεκίνημα της εδώ και χρόνια αναμενόμενης διαδικασίας αδειοδότησης και υλοποίησης των 3 επιπλέον W.C. του Δημοτικού Σχολείου στα Καμίνια! Καταφέρατε έτσι να σπάσετε την πολύχρονη «παράδοση» των, χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα, καλών προθέσεων και υποσχέσεων του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων για τις κοινότητες μας. Τέτοιες κινήσεις είναι ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ και φυσικά θα τις επικροτήσουμε και θα τις υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Επιπλέον αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση της απαντητικής επιστολής του γραφείου τύπου του κ. Πελετίδη, με την οποία πριν ένα χρόνο (προεκλογικά, στις 16/5/2014) είχε χαρακτηρίσει τα αιτήματά μας ως ΔΙΚΑΙΑ!
Όπως είχαμε τονίσει και στη προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η κίνηση αυτή θα καταγραφεί ως μία πρώτη θετική κίνηση προσέγγισης & φροντίδας του μακρινού Κέντρου προς τις κοινότητες της περιφέρειας. Για να είμαστε δίκαιοι, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στην εκπνοή της θητείας της, είχε προχωρήσει στην μετατροπή του παλαιού Δημοτικού Τσουκαλαιίκων / ΚΔΑΠ σε Παιδικό Σταθμό (ΙΕ’) για κάλυψη των αναγκών όλης της Δημ. Ενότητας Βραχναιίκων, μία πράξη αξιέπαινη που δεν μπόρεσε να αναδειχθεί επαρκώς λόγω των πολλών παραλείψεων των πρώτων 4 χρόνων της Καλλικρατικής ενοποίησης.

Β) Κατά δεύτερον, θα θέλαμε να σας ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΜΕ ότι ως ΠΟΛΙΤΕΣ αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω της οικονομικής κρίσης και της Καλλικρατικής ενοποίησης σε συνδυασμό με διαχρονικές παθογένειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε το αγωνιστικό παρελθόν και τις καλές προθέσεις, τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και όλου το Δημ. Συμβουλίου.
Όμως ως ΓΟΝΕΙΣ οφείλουμε, ειδικά για θέματα που αφορούν την υγεία, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των ΠΑΙΔΙΩΝ μας, πρώτα απ' όλα να αντιληφθούμε και να σας μεταφέρουμε αυτά που ΒΛΕΠΟΥΝ, ΝΟΙΏΘΟΥΝ & ΒΙΩΝΟΥΝ.
Είναι αντιληπτό από τους ΓΟΝΕΙΣ ότι τα ΠΑΙΔΙΑ:
 • σκέφτονται με απλότητα, ειλικρίνεια και δεν κρύβονται πίσω από τις λέξεις!
 • σε αντίθεση με τους μεγάλους, ενδιαφέρονται λίγο ή καθόλου για το ΠΑΡΕΛΘΌΝ.
 • ενδιαφέρονται κυρίως για αυτά που ΒΙΩΝΟΥΝ & ΒΛΕΠΟΥΝ στο ΠΑΡΟΝ ενώ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους (και κάνουν όνειρα) στο ΜΕΛΛΟΝ.
 • βιώνουν πρώτα και περισσότερο απ’ όλους τους κατοίκους τις αρνητικές συνέπειες της Οικονομικής Κρίσης & των διαχρονικών παραλήψεων της Πολιτείας (Κράτος & Τοπ. Αυτοδιοίκηση), ενώ μεγαλώνοντας, ειδικά στην περιοχή μας,«εμπεδώνουν» σιγά - σιγά το αίσθημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ.
Αυτά που ΒΙΩΝΟΥΝ και ΒΛΕΠΟΥΝ τα ΠΑΙΔΙΑ στο ΠΑΡΟΝ
 • Την έλλειψη συντηρήσεων – ανακατασκευών - επεμβάσεων σε κτήρια & προαύλια των σχολικών μονάδων (Δημοτικό Σχολείο Καμινίων & Νηπιαγωγεία Καμινίων - Τσουκαλαιίκων). Για παράδειγμα, τα νήπια στα Καμίνια βλέπουν καθημερινά τους διαβρωμένους από την υγρασία τοίχους (αφού η υγρασία έχει «φτάσει» μέχρι το ύψος του κεφαλιού ενός νηπίου!) οι οποίοι χρειάζονται υγρομόνωση & βαφή εδώ και μία δεκαετία (Εικόνα 1). Επιπλέον, τα νήπια στα Τσουκαλαίικα αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλείας στο χωρίς διαμόρφωση και κιγκλιδώματα (κοινό με τον Παιδικό Σταθμό) προαύλιο λόγω της αναγκαστικής εισόδου αυτοκινήτων για την από-επιβίβαση των παιδιών.
 • Την δυσκολία να κυκλοφορήσουν πεζά λόγω επιδείνωσης της οδικής ασφάλειας μπροστά από σχολικές μονάδες, παιδικές χαρές, Ιερούς Ναούς, καταστήματα και κατοικίες που έχουν άμεση «έξοδο» στην Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) σε Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα & Καμίνια. Υπάρχει άμεση ανάγκη υλοποίησης δράσεων περιορισμού της επικινδυνότητας στη Π.Ε.Ο., (π.χ. με επιπλέον σημάνσεις & επιβραδυντικά φανάρια μπροστά από σχολεία). Είναι νωπή ακόμα η μνήμη του τραυματισμού Σχολικής Τροχονόμου (ένα περιστατικό που προσέγγισε η Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερη ευαισθησία) σε δρόμο της Πάτρας με ταχύτητες πολύ χαμηλότερες από αυτές της Π.Ε.Ο. (τουλάχιστον 70 χ.α.ω.!).
 • Την δυσκολία να μετακινηθούν προς τις γειτονικές κοινότητες (π.χ. για εξωσχολικές δραστηριότητες ή για κοινωνικές συναναστροφές) λόγω της συγκοινωνιακής απομόνωσης του μεγαλύτερου μέρους των οικογενειών που κατοικούν στις κοινότητες της σχολικής μας περιοχής. Οι κοινότητες αυτές αποτελούν την Νοτιοδυτική πύλη του Δήμου Πατρέων προς Ηλεία- ΒΙ.ΠΕ.- Ωλενία και περικλείουν κόμβο 3 περιφερειακών συγκοιν. αξόνων (Ν.Ε.Ο. - Π.Ε.Ο. - ΟΣΕ), οι οποίοι τεμαχίζουν τον οικιστικό ιστό Καμινίων & Τσουκαλαιίκων. Παρ' όλα αυτά, ΔΕΝ υπάρχουν τοπικές αστικές συγκοινωνίες για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (πάνω από το 60%). Υπάρχει μόνο η προαστιακού μήκους γραμμή Νο5 που σταματάει στα Τσουκαλαίικα και το πολύ ακριβό Υπεραστικό ΚΤΕΛ (λες και ανήκουμε σε άλλο Νομό) που διέρχεται από την Π.Ε.Ο. και κοστίζει 1,60€ για την διαδρομή Καμίνια – Τσουκαλαίικα - Βραχναίικα (όσο – ακριβά – κοστίζει και για Πάτρα!). Τα χειρότερα, που θα επηρεάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης τόσο της κεντρικής σχολικής μονάδας (του Δημ. Σχολείου) όσο και των κοινοτήτων της Σχολικής μας περιοχής, είναι ότι:
α) δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για φθηνή τοπική – αστική συγκοινωνία πλησίον του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καμινίων και,
β) με απόφαση της Περιφέρειας και της προηγούμενης Δημ. Αρχής ΔΕΝ θα κάνει στάση ο Προαστιακός στα πυκνοκατοικημένα Καμίνια, καταργώντας έτσι οριστικά την σιδηροδρομική στάση που υπάρχει, σε απόσταση μόλις 300μ. από το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Καμινίων, εδώ και 127 χρόνια!

Εικόνα 1: Υγρασία στους τοίχους του Νηπιαγωγείου Καμινίων

 Εικόνα 2: Κτήριο σιδηρ. σταθμού στα Καμίνια (στέγαζε το Πολιτιστικό Σπίτι και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων) δίπλα στη "παιδική χαρά".

 Εικόνα 3: Κτήριο σιδήρ. Σταθμού και "παιδική χαρά" στα Τσουκαλαίικα

 Εικόνα 4: "Παιδική χαρά" και Κτήριο σιδηρ. Σταθμού στα Καμίνια

 Εικόνα 5: "Αθλητικό Κέντρο Δήμου Βραχναιίκων" στα Καμίνια: Εδώ και χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του και παραμένει κλειστό! 
 • Την αδυναμία πραγματοποίησης εξωσχολικών δραστηριοτήτων (αθλητικών, πολιτιστικών κ.α), οι οποίες θεωρούνται απολύτως απαραίτητες για την σωματική, πνευματική & κοινωνική ανάπτυξή τους! Στις άλλες περιοχές της Πάτρας, οι εξωσχολικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση αφού υπάρχουν οι απαραίτητες, έστω και στοιχειώδεις, δημόσιες & ιδιωτικές υποδομές. Στη περιοχή μας, λόγω έλλειψης των υποδομών αυτών, όσες οικογένειες έχουν, ή προσπαθούν να έχουν, κάποια “άνεση” χρόνου & χρημάτων καθώς και Ι.Χ. μεταφορικό μέσο (λόγω της προαναφερθείσας έλλειψης σε συγκοινωνίες) αναγκάζονται να “ξενιτεύονται” και να ξοδεύουν καθημερινά σημαντικά ποσά. Τα ...υπόλοιπα, οικονομικά αδύναμα, παιδιά απλά “βολεύονται” και περνούν τον ανεκμετάλλευτο χρόνο τους στις παραμελημένες “παιδικές χαρές”! Οι εξωσχολικές δραστηριότητες αποτελούν συνέχεια της βιωματικής, αθλητικής, πολιτιστικής, και κοινωνικής εκπαίδευσης και γι' αυτό πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΕΣ ή τουλάχιστον να διευκολύνεται η πρόσβαση των πιο αδύναμων οικονομικά σε αυτές. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα τουλάχιστον για τις παρακάτω υποδομές της περιοχή μας:
  • Οι παιδικές χαρές που υπάρχουν (1 σε κάθε οικισμό), αν και διατηρούνται καθαρές από τις τοπικές κοινότητες, απαιτούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, ανακατασκευών & πιστοποιήσεις για μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την στοιχειώδη ασφάλεια (Εικόνες 3,4).
  • Το “Αθλητικό Κέντρο Δημ. Βραχναιίκων” στα Καμίνια, που δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του, εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό! (Εικόνα 5). Θα μπορούσε να καλύψει, εκτός από τις τοπικές ανάγκες, και μέρος του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού της Πάτρας λόγω τις εγγύτητας με τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. αλλά κυρίως με την στάση του Προαστιακού στα Καμίνια, που πρέπει να λειτουργήσει και πάλι!
  • Τα κτήρια των παλαιών σταθμών στα Καμίνια και στα Τσουκαλαίικα (Εικόνες 2,3). Η κίνηση του Δήμου να προωθήσει την παραχώρηση από τον ΟΣΕ των οικοπέδων και των κτηρίων των σιδηρ. σταθμών στα Καμίνια και στα Τσουκαλαίικα έχει μεγάλη σημασία για τις κοινότητες και τον Σύλλογό μας. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος δημόσιος χώρος για δραστηριότητες στις κοινότητες ή στις ασφυκτικά χρησιμοποιημένες αίθουσες του Δημοτικού (η αδυναμία χρήσης των αιθουσών σε τακτική βάση π.χ. για πολιτιστικές δραστηριότητες, είναι ένας ακόμα λόγος για την κατασκευή ενός Νέου Δημοτικού στην περιοχή μας). Παλαιότερα ο σταθμός στα Καμίνια ήταν "Πολιτιστικό Σπίτι" και η βάση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για τις, βάσει του καταστατικού του, πολιτιστικές, παραδοσιακές & χορευτικές δραστηριότητες του (Χορευτικό τμήμα με ιδιόκτητο βεστιάριο παιδικών παραδοσιακών στολών!). Οι δραστηριότητες αυτές έχουν ανασταλεί λόγω μεγάλης φθοράς του κτηρίου του σταθμού. Εφόσον επισκευαστεί και διαμορφωθεί ένας ενιαίος εσωτερικός χώρος 4,5Χ7 m, θα μπορούμε, Θεού θέλοντος και Δήμου επιτρέποντος, να ξεκινήσουμε πάλι τα μαθήματα παραδοσιακών χορών καθώς και άλλες δραστηριότητες που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα παιδιά των κοινοτήτων μας, ειδικότερα αυτά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν εξωσχολικές δραστηριότητες! ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι και τα δύο κτήρια θα επισκευαστούν και θα αποδοθούν σύντομα στις κοινότητες μας!

Αυτά που πρέπει να ΒΛΕΠΟΥΝ & να ΒΙΩΝΟΥΝ τα ΠΑΙΔΙΑ στο ΜΕΛΛΟΝ
Μη έχοντας την πολυτέλεια να στεκόμαστε στην άκρη για να κατακρίνουμε τους «πάντες και τα πάντα» και χωρίς να προτείνουμε λύσεις, ο Σύλλογος μας έχει ήδη προσκαλέσει, με σχετικά υπομνήματα, τις Κοινότητες και τον Δήμο σε συστηματικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ & ΔΡΑΣΕΙΣ για ζητήματα που αφορούν τα ΠΑΙΔΙΑ, τα οποία είναι το ΜΕΛΛΟΝ της κοινωνίας μας! Είναι αναγκαία η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ κατά το δυνατόν ΟΛΩΝ, κυρίως με την ιδιότητα του ΓΟΝΕΑ - μέλους των ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ που αποτελούν τα “κύτταρα” του οργανισμού της κοινωνίας μας! Συγκεκριμένα έχουμε προτείνει:

 Εικόνα 6: 6/ θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καμινίων: Ζεστό & Αγαπητό σε όλους αλλά ανεπαρκές για να εξυπηρετήσει τις στεγαστικές ανάγκες των διαρκώς αυξανόμενων μαθητών από Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό και Μοιραίικα. Η δημιουργία ενός Σύγχρονου Νέου Δημοτικού Σχολείου, εκτός των άλλων, θα βελτιώσει τις αναπτυξιακές προοπτικές των παραπάνω κοινοτήτων.

α) την αναζήτηση χώρου για το Νέο Δημοτικό Σχολείο, με πρόταση χρήσης δημόσιας έκτασης μετά τον κόμβο ΒΙ.ΠΕ., που θα εξυπηρετεί τις στεγαστικές ανάγκες των διαρκώς αυξανόμενων μαθητών από Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό και Μοιραίικα (Εικόνα 6).
β) την κατάθεση προτάσεων για βελτίωση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο 2015, των κοινοτήτων της σχολικής μας περιοχής (Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό, Μοιραίικα) στο οποίο χαρακτηρίζονται ως περιοχές Δευτερεύουσας ή /και Παραθεριστικής κατοικίας, δηλαδή πλέον όχι αποκλειστικά μόνιμης – α΄ κατοικίας, με πιθανές αρνητικές συνέπειες για την φορολογία και την υλοποίηση / διατήρηση δημόσιων υποδομών.
γ) την παραλλαγή της χάραξης του νέου αυτοκινητόδρομου, τουλάχιστον για τα 5χλμ. του στενότερου τμήματος σε Τσουκαλαίικα & Καμίνια,
δ) την βελτίωση της χάραξης της, υπό μελέτη, νέας Γραμμής Υπεραστικού, Προαστιακού, Εμπορευματικού Σιδηρόδρομου που μαζί με την Παλαιά Εθνική Οδό κυριολεκτικά θα φράζουν, από Παραλία έως και Καμίνια, οικισμούς, σχολεία, παιδικές χαρές, πλατείες κ.α.
ε) την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής στάσης και στα Καμίνια. Με μέση απόσταση μεταξύ στάσεων μικρότερη ή ίση των 2,5Km, η οριστική κατάργηση της στάσης αυτής ισοδυναμεί με συγκοινωνιακό και αναπτυξιακό κενό 'πλάτους' 5km, ίσο με το 1/4 του συνολικού μήκους της γραμμής (20Km!) και με το πλάτος της σχολική μας περιοχής! Εκτός από την οδική ασφάλεια, η οριστική κατάργηση της σιδηροδρομικής στάσης που υπάρχει, εδώ και 127 χρόνια, σε απόσταση μόλις 300μ. από το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Καμινίων θα επηρεάσει αρνητικά τις προοπτικές ανάπτυξης τόσο της κεντρικής σχολικής μονάδας (Δημ. Σχολείο) όσο και των κοινοτήτων της σχολικής μας περιοχής (Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό, Μοιραίικα).
στ) την δημιουργία ενός μόνιμου Ενιαίου Μητροπολιτικού Συστήματος Συγκοινωνιών (Προαστιακός - Αστικό & Υπεραστικό ΚΤΕΛ) για τη Πάτρα και τους γειτονικούς Δήμους με  Ενδοδημοτικές & Διαδημοτικές λεωφορειακές γραμμές ανταπόκρισης κυκλικής διαδρομής και με κοινά εισιτήρια - κάρτες. Το σύστημα αυτό θα “φέρει” περιβαλλοντικά βιώσιμη και ουσιαστική ανάπτυξη στις κοινότητες μας (οικιστική & οικονομική) αλλά και στη σχολική μας περιοχή. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος προωθεί ήδη μια ανάλογη πρόταση και γι' αυτό ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι σύντομα θα διορθωθούν οι συγκοινωνιακές... στρεβλώσεις και της δικής μας περιοχής!

Η μεγαλύτερη πρόκληση για το ΜΕΛΛΟΝ μας
«Να μην απογοητευτούν τα ΠΑΙΔΙΑ!»

Διαρκής στόχος των προσπαθειών των γονέων και των εκπαιδευτικών (σε συνεργασία με τις κοινότητες & τον Δήμο), βάσει του Καταστατικού μας, της νομοθεσίας και των έντονων κοινωνικοοικονομικών αναγκών, είναι η ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση (κυρίως χωρίς οικονομικά “εμπόδια”) όλων των παιδιών:
α) σε ασφαλείς & αξιοπρεπείς δημόσιες υποδομές και
β) στην Παιδεία, με την ευρύτερη έννοια του όρου, εντός και εκτός των σχολικών μονάδων (εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις). Ταυτόχρονα, οι διαρκώς αυξανόμενες ελλείψεις στα παραπάνω “αγαθά” την τελευταία πενταετία έχoυν ως τελικό αποτέλεσμα την γιγάντωση διαφορών και ακούσιων διακρίσεων (κυρίως λόγω διαφορετικής οικονομικής κατάστασης) μεταξύ των παιδιών καθώς και του αισθήματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ! Δυστυχώς, σύντομα θα είναι αναπόφευκτη η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και η ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ των παιδιών ειδικότερα προς τους κοντινότερους και μόνους ορατούς για αυτά διαμορφωτές της καθημερινότητάς τους, δηλαδή τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς, κάτι που θα είναι εξαιρετικά άδικο γι’ αυτούς.
Είναι λοιπόν αναγκαίο να αγωνιστούμε ακόμη πιο συστηματικά, πρωτίστως, για την αληθινή ανάπτυξη όλων των οικογενειών (και όχι των αριθμών) στο προσεχές μέλλον και σε μια περιοχή που θα αποτελεί την - «ανθρώπινη» - νοτιοδυτική είσοδο της Πάτρας και όχι την – οριστική – «έξοδο» των οικογενειών μας από αυτή!


Με την πολύ σημαντική κίνηση σας, με την οποία δώσατε ΛΥΣΗ στο χρόνιο πρόβλημα των W.C. του Δημοτικού μας Σχολείου, μας δώσατε την πολύτιμη ΕΛΠΙΔΑ και την ΔΥΝΑΜΗ για να δράσουμε ΕΓΚΑΙΡΩΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Κοινότητες και Δήμος, με μοναδικό στόχο ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!


Με εκτίμηση,

Ο Γεν. Γραμματέας

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Κόκκαλης

Ανδρέας Αβράμης
--------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

1) ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, αρ. πρωτ. 30393/11.03.15 ( http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2015/03/blog-post.html )
2) Υπόμνημα Απόψεων & Προτάσεων προς τον Δήμο Πατρέων, αρ. πρωτ. 178503/28.11.14 (http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/11/blog-post_8.html)
3) "Τα ξεχασμένα παιδιά της ντροπής" - Δημοσιεύσεις σε εφημερίδα Πελοπόννησο και internet & απάντηση γραφείου τύπου κ. Πελετίδη για την ανοικτή μας επιστολή προς τους υποψηφίους Δημάρχους (http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/05/blog-post_15.html)
4) "Τα ξεχασμένα παιδιά της ντροπής" - ανοικτή επιστολή προς υποψηφίους Δημάρχους (http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/05/blog-post.html)
5) ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ & ΑΜΕΣΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «Προσθήκη τριών (3) νέων WC και έκδοση σχετικών οικοδομικών αδειών» (υποσελίδα Επιστολές: http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.gr/p/blog-page_8137.html )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου