Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επιτροπή Αγώνα για τη νότια χάραξη της Πατρών – Πύργου: Ζητούν κοινό μέτωπο βουλευτών, Πελετίδη και Νικολάου για την προώθηση του αιτήματος - Άρθρο του dytikanea.gr

ΣΧΟΛΙΟ 
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΜΙΝΙΩΝ
Όχι διόδια μέσα στο Δήμο μας (στα Καμίνια)
Ναι στη νέα μελέτη για Νότια Χάραξη σε συνδυασμό με την μελέτη για τη νέα χάραξη Προαστιακού / Υπεραστικού Σιδηρόδρομου
(ειδικότερα στο "στενό" τμήμα Τσουκαλαίικα - Καμίνια)


(ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: Υπόμνημα Απόψεων & Προτάσεων προς Δήμο κ.α. φορείς για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο & τα αναγκαία έργα υποδομής, την Οδική Ασφάλεια & τα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς στις κοινότητες της σχολικής μας περιοχής & της ευρύτερης περιφέρειας της Πάτρας - http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/11/blog-post_8.html)
-------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΧΑΡΑΞΗ Της ΠΑΤΡΩΝ- ΠΥΡΓΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα 9/3/2015
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής αγώνα μετά από αίτημα μας γίναμε δεκτοί το Σάββατο 7/3/2015 από τους τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αχαΐας, τις κυρίες Μαρία Κανελλοπούλου και Σία Αναγνωστοπούλου και τον κ. Βασίλη Χατζηλάμπρου. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε στους Βουλευτές αναλυτική ενημέρωση πάνω στους παρακάτω άξονες- προβλήματα που ανακύπτουν:
1 Η όδευση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, πάνω στην υφιστάμενη χάραξη είναι καταστροφική για ολόκληρο το οικιστικό σύμπλεγμα από το Μιντιλόγλι μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Κατακρεουργεί ολόκληρη την περιοχή σε βάθος πολλών δεκαετιών. Η πρόβλεψη είναι η κατασκευή κλειστού αυτοκινητοδρόμου, με ελάχιστες υπόγειες διαβάσεις επικοινωνίας, χωρίς παράπλευρο βοηθητικό δίκτυο, και με Σταθμό διοδίων στην περιοχή των Καμινίων, δηλαδή εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων. Σημαίνει αυτό ότι ολόκληρη η Δυτική Αχαΐα λόγω των διοδίων, θα εκτρέπεται στην λεγόμενη παλιά Εθνική οδό, της οποίας ο απρόβλεπτος κυκλοφοριακός φόρτος θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια και κινδύνους.
Γιατί έγιναν όλα αυτά;
 Γιατί, όταν μάλιστα επί Υπουργίας Σουφλιά, είχε δοθεί εντολή και είχε εκπονηθεί προμελέτη για Νότια χάραξη, η οποία θα διερχόταν και από την ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ;
 Η πλέον εύλογη απάντηση είναι γιατί αυτό δεν συνέφερε τις εταιρείες της Ολυμπίας Οδού. Στο όνομα των υπερκερδών μιας σκανδαλώδους σύμβασης, ας στραγγαλίσουν μια περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που είναι προέκταση και πλέον οικιστικά ενιαία με το μεγάλο αστικό κέντρο της Πάτρας και το μικρότερο της Κάτω Αχαΐας. Και τι έκαναν οι Κυβερνήσεις για αυτό; Έσπευδαν να ικανοποιούν αιτήματα σε βάρος των τοπικών κοινωνιών.
2 Είναι δυνατόν σε ολόκληρη τη φάση του σχεδιασμού να αγνοείται η ομόφωνη θέληση των 250 000 κατοίκων της Περιοχής; Επανειλημμένες ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, διαμαρτυρίες κατοίκων, ψηφίσματα φορέων κοινωνικών και επιστημονικών αγνοούνται, λες και κάποιος ξεχασμένος διαμαρτύρεται για το χωραφάκι του.
 Αποτελεί αυτό Δημοκρατία και σεβασμό των δικαιωμάτων της κοινωνίας;
Ζητάμε:
 Να ακυρωθεί η δημοπράτηση που προβλέπεται για το τέλος Μαρτίου.
----------------------------------------------------------------------------
 Να ανασυνταχθεί η μελέτη για το τμήμα Κάτω Αχαΐα – 
Πύργος και να επαναδημοπρατηθεί, με όποιον τρόπο η 
Κυβέρνηση επιλέξει.
------------------------------------------------------------------------------
Να συνταχθεί μελέτη για το τμήμα Πάτρα – Κάτω Αχαΐα, 
σε συνδυασμό με την μελέτη του Σιδηροδρομικού 
δικτύου και με βάση την υπάρχουσα προμελέτη 
«Σουφλιά» και όταν αυτά ολοκληρωθούν να 
προχωρήσει 
η δημοπράτηση και η κατασκευή.
------------------------------------------------------------------------
Στο τμήμα αυτό να μην υπάρξουν διόδια.
-------------------------------------------------------------------------
Ο υφιστάμενος σήμερα δρόμος, να βελτιωθεί με νησίδα
 και ανά κατεύθυνση, μία λωρίδα κυκλοφορίας και μία
 βοηθητική (ΛΕΑ). Τα δε πρόσφατα απαλλοτριωμένα 
τμήματα, να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία 
«Γραμμικού Πάρκου αναψυχής».
Στα παραπάνω αιτήματα μας, οι Βουλευτές συμφώνησαν και τα αποδέχτηκαν. Συμφώνησαν να τα προωθήσουν στην Κυβέρνηση. Δέχτηκαν δε, να μεσολαβήσουν για ραντεβού μας με τον αρμόδιο Υπουργό. Η δική μας άποψη είναι σε αυτό το ραντεβού, επί κεφαλής της αντιπροσωπείας μας, να είναι οι Δήμαρχοι κύριοι Πελετίδης και Νικολάου και να συμμετέχουν οι Βουλευτές του Νομού και όλοι οι φορείς.
Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία της Επιτροπής αγώνα, έγινε δεκτή από τον Βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο στον οποίο κάναμε την ίδια ενημέρωση και είχαμε και εκ μέρους του την ίδια ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου