Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής - Το φάντασμά του παραμένει δεμένο με αλυσίδες - Τι θα κάνει ο δήμος γι΄ αυτό; - Άρθρο του thebest.gr

Πάτρα: Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής - Το φάντασμά του παραμένει δεμένο με αλυσίδες - Τι θα κάνει ο δήμος γι΄ αυτό; ΦΩΤΟ Ολα είναι έτοιμα για να λειτουργήσει.. αλλα λείπουν οι υπάλληλοι

ΣΧΟΛΙΟ
Η ανάγκη αναβάθμισης και επαναλειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου ήταν μία από τις προτάσεις μας για την οδική ασφάλεια στο υπόμνημα, προς τον Δήμο Πατρέων, που ψηφίσαμε κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση. 
Κι αυτό γιατί  πιστεύουμε ότι η ολοκληρωμένη και διαχρονική αντιμετώπιση του ανθρώπινου παράγοντα στα οδικά ατυχήματα, πρώτα από όλα,  είναι ζήτημα Παιδείας. Στη συστηματική προσπάθεια των εκπαιδευτικών στα σχολεία, απαραίτητο βοήθημα αποτελούν  τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο θεσμικός ρόλος και η αξία των οποίων πρέπει να τονιστεί.

Πάτρα: Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής - Το φάντασμά του παραμένει δεμένο με αλυσίδες - Τι θα κάνει ο δήμος γι΄ αυτό; - Άρθρο του thebest.gr

Όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσει.. αλλά λείπουν οι υπάλληλοι


Αυτό ήταν το ρεπορτάζ - πρόσκληση όταν το 2010 γινόταν προσπάθεια να λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής επι της οδού Κανελλοπούλου στην Πάτρα.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - 21 ΔΕΚ. 2010
Το 1ο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πάτραεγκαινιάζεται από το Δήμο Πατρέων, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12.00 μ.μ. και έχει το όνομα του Πάνου Μυλωνά, φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πάτρας, του οποίου ο άδικος και ξαφνικός χαμός εξαιτίας ενός τραγικού τροχαίου δυστυχήματος αποτέλεσε την αφορμή ίδρυσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».
Το εν λόγω Πάρκο που έχει πάρει την έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τρόπο ώστε να αποτελεί προσομοίωση του συνήθους αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Το Πάρκο είναι ένα ανοιχτό σχολείο στο οποίο διδάσκεται κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια, με έναν τρόπο διαφορετικό και ευχάριστο.
Η ενέργεια αυτή του Δήμου Πατρέων για την υλοποίηση αφενός ενός Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και αφετέρου για την πρωτοβουλία του, το πάρκο να ονομαστεί «Πάνος Μυλωνάς», μας χαροποιεί και μας συγκινεί ιδιαιτέρως αφού διαπιστώνουμε ότι το έργο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» αναγνωρίζεται αλλά και γιατί η μνήμη του Πάνου θα παραμείνει ζωντανή τόσο στις καρδιές μας όσο και μέσα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Απο τότε, μόνο οι πινακίδες σήμανσης στον χώρο και μια ταμπέλα στην είσοδο θυμίζει οτι εκεί μικροί μαθητές και όχι μόνο θα μάθαιναν πως να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. και να κινούνται με σεβασμό στους δρόμους.

Απο το thebest.gr επικοινωνήσαμε με την αρμόδια αντιδημαρχία (Παδείας) του δήμου Πατρέων, ωστόσο δεν είχαμε άμεση ενημέρωση καθώς ο αντιδήμαρχος που έχει επιφορτιστεί με το θέμα απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων.

Το thebest.gr επιφυλάσσεται να παρακολουθεί το θέμα και να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις που αφορούν σε ένα στολίδι για την Πάτρα, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές και αυριανούς οδηγούς. Ωστόσο παραμένει προκλητικά ανενεργό, λόγω αδυναμίας να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό.



 Γιάννης Πομώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου