Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα:Έτοιμη μέσα στην εβδομάδα η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο ΠΓΝΠ – Περισσότερες κλίνες και αναβάθμιση εξοπλισμού - Άρθρο του thebest.gr

Πάτρα:Έτοιμη μέσα στην εβδομάδα η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο ΠΓΝΠ – Περισσότερες κλίνες και αναβάθμιση εξοπλισμού  Aνακατασκευή με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Ιωάννη Λάτση
ΣΧΟΛΙΟ
Ο Καρκίνος της παιδικής ηλικίας θεραπεύεται!!! Τώρα που υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές στην περιοχή μας, το μόνο που απομένει, όλοι μας πρέπει να κάνουμε μία απλή και ανώδυνη κίνηση: Να γίνουμε δωρητές μυελού των οστών! Ο σύλλογος μας, κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευσή του, ανακοίνωσε την διοργάνωση, στο προσεχές διάστημα, εκδήλωσης ενημέρωσης και εγγραφής δωρητών μυελού των οστών. Ο στόχος θα είναι να εγγραφόυν όσο το δυνατόν περισσότεροι δωρητές για να προτρέψουμε κι άλλους συλλόγους και κοινωνικούς φορείς να κάνουν το ίδιο με ακόμη περισσότερους!
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, οι οποίες αποτελούν χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Ιωάννη Λάτση. Τα εγκαίνια προγραμματίζονται για τα μέσα Νοεμβρίου.
Η ανακατασκευή της Μονάδας θα δώσει τη δυνατότητα νοσηλείας μεγαλύτερου αριθμού ασθενών με σπάνιες αιματολογικές ασθένειες , οι οποίοι χρειάζεται να υποβληθούν σε θεραπεία ή σε μεταμόσχευση, ενώ αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της μονάδας, η οποία όπως επισημαίνει  στο thebest.gr ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή, καθώς  είναι η μοναδική για την 6η ΥΠΕ.
«Η ολοκλήρωση της Μονάδας θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και αποτελεί για την τωρινή διοίκηση την πρώτη συνεργασία με κοινωφελές ίδρυμα. Η επιτυχία του εγχειρήματος μας ενθαρρύνει για νέες συνεργασίες και με άλλα κοινωφελή ιδρύματα για την παροχή βοήθειας. Είναι δεδομένο ότι οι δημόσιοι οικονομικοί πόροι είναι συγκεκριμένοι και προσπαθούμε να δώσουμε τη μέγιστη δύναμη από αυτούς, αλλά είναι απαραίτητη η ιδιωτική πρωτοβουλία για τις ανάγκες ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου» δηλώνει ο κ. Μπονάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου