Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πατρών – Πύργου: Η χάραξη του νέου αυτοκινητοδρόμου βγάζει στο… δρόμο κατοίκους και φορείς Την πρωτοβουλία στηρίζουν και «αγκαλιάζουν» οι Δημοτικές Αρχές Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας - Άρθρο του patrastimes.gr

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝAiΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί η μαζική και συντονισμένη κινητοποίηση τοπικών κοινωνιών και αυτοδιοίκησης σε  Πάτρα & Αχαϊά για το κρίσιμο θέμα της χάραξης  του νέου Αυτοκινητόδρομου Α5 Πατρών Πύργου. 
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το παράλληλο πρόβλημα των διοδίων δεν έχει λυθεί αφού αυτό που καταργήθηκε ήταν η πρόβλεψη για κατασκευή κάθετου (κλασικού) τύπου σταθμοί διοδίων. Όμως από το 2015 αυτού του τύπου τα διόδια λόγω ευρωπαϊκής υποχρέωσης θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από τα αναλογικά διόδια (χρέωση ανάλογα με την διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση κατά την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο)!  

Ειδικότερα στη σχολική μας περιοχή (Καμίνια -Τσουκαλαίικα - Θεριανό - Μοιραίικα) , όποια χάραξη κι αν υλοποιηθεί, η κεντρική θέση του μοναδικού κόμβου της ΒΙ.ΠΕ. αυξάνει δραματικά την πιθανότητα "πληρωμής υψηλού φόρου αίματος" και μάλιστα από τα παιδιά μας!  Κι αυτό γιατί από ένα δρόμο υψηλής ταχύτητας και κυκλοφορίας τα οχήματα θα μπαίνουν αμέσως σε ένα δρόμο χαμηλής ταχύτητας και κυκλοφορίας, την Παλαιά Εθνική Οδό, που περνάει μπροστά από σχολεία, παιδικές χαρές και κατοικίες!

Γι ' αυτό επιβάλλεται η χωρίς εξόδους και επικίνδυνη Νέα Εθνική Οδός να μετατραπεί σε Προέκταση της Μεγ. Περιμετρικής Ε55 με πλήρεις ανισόπεδους κόμβους τουλάχιστον στο Μιντιλόγλι, στα Βραχναίικα, στη ΒΙΠΕ, στο Κάτω Αλισσό και την Κάτω Αχαϊά, φυσικά χωρίς διόδια, για να: 
  • βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια σε ΠΕΟ και ΝΕΟ
  • αποφορτιστεί η ΠΕΟ (Παλαιά Εθνική Οδός)
  • προαχθεί η ομαλή οικιστική & οικονομική ανάπτυξη στη μεγάλη νοτιοδυτική προαστιακή περιοχή της Πάτρας (προς Κ. Αχαϊά)
Ως Γονείς αυτής της ιδιαίτερα επιβαρυμένης σχολικής περιοχής έχουμε χρέος να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να αναδείξουμε τον κίνδυνο κατακόρυφης αύξησης της όχλησης και των τροχαίων ατυχημάτων μπροστά από τα σχολεία και τα σπίτια στα Καμίνια, τα Τσουκαλαίικα και τα Βραχναίικα.

Γι' αυτό πρέπει όλοι οι γονείς να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 29/ 10 για να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε το σχετικό υπόμνημα προς τον Δήμο Πατρέων για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο δρόμο βγαίνουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Δυτικής Αχαίας και των συνοικιών της Πάτρας που αντιδρούν στην ανατολική χάραξη της Πατρών - Πύργου, ζητώντας να ακολουθηθεί η νότια.
Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης αρνήθηκε να συζητήσει, γιατί όπως είχε πει σε πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο με τοπικούς φορείς και αιρετούς, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και το ίδιο το έργο.
Κάτοικοι, όμως και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, δε θα αφήσουν αυτό να περάσει έτσι και το ερχόμενο Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:30 πραγματοποιούν στα Βραχναίικα στην αίθουσα «Σταυροπουλείου» συγκέντρωση για το  σοβαρό πρόβλημα  της χάραξης του νέου αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Επιβάλλεται να γίνει αποδεκτή η απλή λογική και η θέληση των κατοίκων και όλων των φορέων της περιοχής  μας που έχει ήδη διακηρυχτεί  ομόφωνα από τη σύσκεψη  στις  7 Σεπτεμβρίου  2008.
Εάν γίνει αποδεκτός  ο εκβιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ - ότι τάχα μου κινδυνεύει το έργο με τη νέα χάραξη- και δεν αντιδράσουμε θα αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας  ένα έργο με τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, στο χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο ( Αχλάδα- Γαλάρια- Σκάγια) αλλά και ένα έργο που αντί για ανάπτυξη θα φέρει υποβάθμιση στην περιοχή μας.
Την πρωτοβουλίας μας αυτή στηρίζουν και «αγκαλιάζουν» η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου