Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας την Τετάρτη 15/10 για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής μας και άλλα κρίσιμα θέματα

Η χρηματοδότηση των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας κι άλλα 60 θεματα - άρθρο του patrastimes.gr

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 2.30 το μεσημέρι, θα η συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο της  Πάτρας, με κυριότερο θέμα την χρηματοδότηση των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης και άλλα κρίσιμα θέματα. Τα πιο σημαντικά, που αφορούν και την περιοχή μας, είναι:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
1. Έγκριση απόδοσης χρηματικού ποσού 381.287,74€, στους νόμιμους 
εκπροσώπους των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δ. Πατρέων, από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους- Γ΄ κατανομή 2014 (εισηγητής: Α. Αθανασόπουλος- Αντ/ρχος, Ν. Αλιβιζάτος- Αρμ. Δ/ντής).
ΣΧΟΛΙΟ
Αφορά την έγκριση της χρηματοδότησης των σχολείων, απόφαση θετική και από καιρό αναμενόμενη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 
5. Έγκριση παράτασης του συνολικού χρόνου περαίωσης της μελέτης: «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.)/Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) περιοχής Διοικητικών Ορίων Δήμου Βραχναιΐκων, Νομού Αχαΐας», με ανάδοχο τα συμπράττοντα γραφεία μελετών «Χρ. Διονυσοπούλου – Κωνσταντίνα Ζερβού – Ι. Μπαλάτσα – Παρ. Ζέρβα» (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος,, Κ. Καραντζιάς- Αρμ. Δ/ντής)
6. Έγκριση και παραλαβή εργασιών Α΄ σταδίου της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.)/Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) περιοχής Διοικητικών Ορίων Δήμου Βραχναιΐκων, Νομού Αχαΐας», με ανάδοχο τα συμπράττοντα γραφεία μελετών «Χρ. Διονυσοπούλου – Κωνσταντίνα Ζερβού – Ι. Μπαλάτσα – Παρ. Ζέρβα». Κατευθύνσεις εκπόνησης του Β1΄ σταδίου της μελέτης (αριθμ. 193/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος,, Κ. Καραντζιάς- Αρμ. Δ/ντής).

ΣΧΟΛΙΟ
Αφορά την έγκριση του Α' σταδίου της Μελέτης για το Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής μας και τον καθορισμό κατευθύνσεων για την εκπόνηση του Β1' σταδίου. Έργο κρισιμότατο γιατί καθορίζει ποιες υποδομές και χρήσεις (δρόμοι, σχολεία, πλατείες, παιδικές χαρές, δημόσια κτήρια, παραγωγικές εγκαταστάσεις κ.α. ) θα μπορούν να δημιουργηθούν και που, ενώ στη περιοχή μας καθορίζει και το μέγεθος του οικισμού άρα και την οικιστική ανάπτυξη. Από τις λεπτομέρειες του θα καθοριστεί αν το μέλλον της περιοχής θα γίνει λαμπρό ή θα συνεχιστεί η απαξίωση και η περιβαλλοντική επιβάρυνση από τους οδικούς άξονες, τον σιδηρόδρομο κ.α..
Για μία ακόμα φορά η τοπική κοινωνία δεν ρωτήθηκε καν για ένα ζήτημα που αφορά το μέλλον και τις συνθήκες διαβίωσης στο τόπο μας. 
Η ενεργή παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο είναι απαραίτητη καθώς και αποστολή ψηφίσματος, προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  με τα δίκαια αιτήματα μας για τις απολύτως απαραίτητες υποδομές όπως είναι το Νέο Δημοτικό Σχολείο Καμινίων που κατά το παρελθόν ξεχάστηκαν από τους μελετητές!

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
22. Γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την τροποποίηση- ανανέωση της α.π. 145952/7.7.2005 ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου «Λειτουργία Σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ των: α)Σ.Σ. Ισθμού Κορίνθου- Σ.Σ. Λουτρακίου και β) Σ.Σ. Πάτρας- Σ.Σ. Πύργου (με τοπικές παραλλαγές)- Σ.Σ. Ολυμπίας- Σ.Σ. Κυπαρισσίας» Τμήματα: Πάτρα- Σ.Σ. Καβάσιλα, Σ.Σ. Καβάσιλα- Αρχ. Ολυμπία στους Ν. Αχαϊας και Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Κ. Γεωργίου- Αρμ. Δ/ντής).

ΣΧΟΛΙΟ
Αφορά την ανανέωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, άρα και της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής από Σ.Σ. Πάτρας- Σ.Σ. Πύργου (με τοπικές παραλλαγές). Όπως έχουμε πλέον συνηθίσει, οι τοπικές κοινότητες δεν ρωτήθηκαν καν για ένα πολύ σημαντικό και αναμενόμενο έργο που, αναλόγως με τον τρόπο που θα κατασκευαστεί, μπορεί να αναπτύξει ή να "διασπάσει" τον οικιστικό ιστό της ευρύτερης περιοχής (Παραλία - Βραχναίικα).
Είναι απολύτως απαραίτητη η αποστολή ψηφίσματος, προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  με τα δίκαια αιτήματα μας σχετικά με τα προβλήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και συνθηκών διαβίωσης που προκύπτουν από την υλοποίηση οδικών & σιδηροδρομικών έργων στην ευρύτερη περιοχή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου