Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Πολιτιστικού Στεκιού Καμινίων, Τσουκαλαιίκων, Θεριανού, Μοιραιίκων "Σταυρός του Νότου"): Πραγματοποίηση της πρώτης Καλοκαιρινής Εκδήλωσης του Πολιτιστικού Στεκιού "Σταυρός του Νότου" με τίτλο "Όνειρα σε Άσπρο Μαύρο"



Την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Στεκιού Καμινίων - Τσουκαλαιίκων - Θεριανού - Μοιραιίκων "Σταυρός του Νότου" (https://www.facebook.com/POLITISTIKOSTEKI2015/με τίτλο "Όνειρα σε Άσπρο Μαύρο" στην αμφιθεατρικά διαμορφωμένη αίθουσα του "Κτήματος Ελαιώνα" στο Θεριανό Αχαϊας.  Ήταν μια Μουσικοχορευτική Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Μίμη Φωτόπουλο και Παράσταση Θεάτρου Σκιών σε συνεργασία με την Ομάδα Χορού “Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.” και το Θέατρο Σκιών “ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ”.

Στο Πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι θεατές απόλαυσαν μία μουσικοχορευτική αναδρομή στην εποχή και το έργο του αξέχαστου Μίμη Φωτόπουλου μέσα από προβολές στην άσπρη οθόνη του σινεμά, αφηγήσεις και φυσικά, τραγούδια και χορογραφίες από τις ταινίες του, που προετοίμασαν οι εκπαιδεύτριες του Πολιτιστικού Στεκιού κα. Χριστίνα Φλογερά - Παναγιωτοπούλου και η κα. Δέσποινα Γραβάνη. Χόρεψαν οι ομάδες Μουσικοκινητικής Αγωγής και Μοντέρνου Χορού νηπίων, παιδιών και εφήβων του Πολιτιστικού Στεκιού και οι έφηβοι χορευτές της Ομάδας Χορού "Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.". Χαρακτηριστική στιγμή της βραδιάς ήταν ο χορός των χαριτωμένων μικρών "τσιγγανοπούλων" γύρω από το λιλιπούτειο Λατερνατζή.

Στο Δεύτερο Μέρος, οι ομάδες νηπίων και παιδιών Παραδοσιακού Χορού του Πολιτιστικού Στεκιού, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας κας. Ζωής Βρακατσέλη, ταξίδεψαν χορευτικά το κοινό από την Μικρά Ασία μέχρι την Ήπειρο και από την Μακεδονία μέχρι το Αιγαίο.

Στο τέλος τα παιδιά του Παραδοσιακού Χορού, με τον Καραγκιόζη του Σαββόπουλου  "μετέφεραν" τους θεατές στο Καραγκιόζη του Κώστα Μακρή και "μετέτρεψαν" την άσπρη οθόνη του σινεμά σε άσπρο πανί του Θεάτρου Σκιών.

Μέσα από αυτή την εκδήλωση, εκπαιδευτές, γονείς και παιδιά κατόρθωσαν να γνωρίσουν και να τιμήσουν το έργο και την προσωπικότητα του Μίμη Φωτόπουλου, του "δικού μας Μίμη", που ξεκουραζόταν τα καλοκαίρια στην εξοχική του κατοικία στα Καμίνια.
Επίσης, γνώρισαν οι νεώτεροι και θυμήθηκαν οι παλαιότεροι, τους ανθρώπους και την πολιτιστική κληρονομιά μιας εποχής που οι άνθρωποι χόρευαν όλοι μαζί σε χορούς κυκλωτικούς και ονειρεύονταν μέσα από τις ασπρόμαυρες οθόνες του Σινεμά και του Θεάτρου Σκιών

Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μίμη Φωτόπουλo















Παραδοσιακοί Χοροί



Παράσταση Θεάτρου Σκιών "Κώστα Μακρή"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ 
Καμινίων - Τσουκαλαιίκων - Θεριανού - Μοιραιίκων 
"Σταυρός του Νότου"
(Μιά πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Καμινίων με την υποστήριξη εθελοντών από τα Καμίνια, τα Τσουκαλαίικα, το Θεριανό και τα Μοιραίικα)
Διεύθυνση: Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου 499, Ανεμόμυλος Τσουκαλαιίκων
e-mail: goneis.dim.nip.kaminia@gmail.com
Ιστοσελίδα Συλλόγου: www.goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.gr
Facebook Πολιτιστικού Στεκιού:https://www.facebook.com/POLITISTIKOSTEKI2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου