Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Όλα τα παιδιά είναι Θύματα!

Μια καλή απάντηση σε όσους γονείς λένε ότι "κάνω το παιδί μου σκληρό για να αντέχει μόνο του στην σκληρή κοινωνία μας". Όμως τα παιδιά ζούν στον κόσμο της απεριόριστης φαντασίας τους στον οποίο η σκληρότητα φυσικά δεν έχει όρια και μοιάζει με ένα ακόμη παιχνίδι ρόλων: το παιχνίδι των μεγάλων "της σκληρής και άκαμπτης εξουσίας". 

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν "πως έγινε έτσι η κοινωνία μας " αφού αν συνεχίσουμε να τα "μπολιάζουμε" με αυτές τις αντιλήψεις της "προληπτικής" αντεπίθεσης (σου κάνω επίθεση πριν προλάβεις να σκεφτείς να μου επιτεθείς) θα πάμε απ' το κακό στο χειρότερο. 

Σε αυτό το παιχνίδι ρόλων, ανεξάρτητα τον ρόλο που θα τύχει να έχουν αναλάβει - του Θύτη ή του Θύματος - Θύματα είναι ΟΛΑ τα παιδιά που θα ζήσουν τελικά σε μία άκαρδη κοινωνία. 

Σκληρούς και Άκαρδους με "μαλακό" μυαλό έχουμε ήδη αρκετούς, χρειαζόμαστε ανθρώπους με "μαλακή" ψυχή και με "σκληρή" διαμαντένια καρδιά! 

Ας τους δημιουργήσουμε λοιπόν!

Η εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  Πάτρας την Πέμπτη 2 Ιουνίου είναι μιά καλή ευκαιρία για δούμε το θέμα του σχολικού εκφοβισμού με μια άλλη ματιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου