Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ κ.α.) & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς, το τελευταίο διάστημα η Πολιτεία καθιέρωσε ακόμη δυσμενέστερους όρους για την μεταφορά όλο και λιγότερων μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, με συνθήκες που είναι ιδιαίτερα ανασφαλείς. Ουσιαστικά καταργείται η χρήση των μισθωμένων ΤΑΞΙ & εξαναγκάζονται πλέον όλοι οι μαθητές να μετακινούνται, με τα πόδια ή με όποιο μεταφορικό μέσο μπορεί – με δυσκολία - να έχει διαθέσιμο οι οικογένειά τους, για μεγάλες αποστάσεις στον άκρως επικίνδυνο δρόμο της Παλαιάς Εθνικής, είτε μέχρι το σχολείο είτε μέχρι τις ακατάλληλες στάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και να “πάρουν” το απλό δρομολόγιο ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ!

Έχουμε πολλές φορές αναδείξει με υπομνήματα και δημοσιεύσεις την όλο και υψηλότερη επικινδυνότητα των δρόμων της περιοχής και την μεγάλη ανεπάρκεια των συγκοινωνιακών μέσων (το αστικό λεωφορείο δεν έρχεται καν στο Δημοτικό) τόσο για τις μαθητικές όσο και για τις καθημερινές οικογενειακές μετακινήσεις ΟΛΩΝ των παιδιών. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ήδη συγκροτηθεί 5μελής επιτροπή από γονείς και μέλη του Δ.Σ. που ήρθε σε επαφή & συνεργάστηκε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Πάτρας, τον κ. Κ. Γιαννόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας, τον κ. Γ. Αλεξόπουλο, αιρετό Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και θα συνεχίσει σε ανώτερο επίπεδο.

Επιπλέον, η πρόσφατη απόφαση του Υπ. Παιδείας για τα Νηπιαγωγεία καταργεί πολλά από αυτά, υπερφορτώνει τα υπόλοιπα και θέτει πολλά προνηπιάκια, που θα πλεονάζουν, εκτός Νηπιαγωγείου!

Τα προβλήματα αυτά αφορούν όλους τους μαθητές και τους γονείς γιατί πλήττουν το δικαίωμα πρόσβασης (με την απαραίτητη ασφάλεια) ΟΛΩΝ των παιδιών στη Δωρεάν (αλλά όχι Τζάμπα, αφού ήδη την έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας) Δημόσια Παιδεία, ενώ οδηγούν τα Σχολεία και τις Κοινότητες σε υποβάθμιση, συρρίκνωση & κατάργηση.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για όσα σημαντικά θέματα μας υποδείξετε μέχρι και την Δευτέρα 9 Μαΐου, ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 18:00.

Υλοποιώντας τον πρώτο & βασικό σκοπό του Συλλόγου μας, που είναι η συστηματική καταγραφή προβλημάτων και διεκδίκηση λύσεων με την συνεργασία όλων των φορέων, θα αναζητήσουμε λύσεις για ΟΛΑ τα παιδιά μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Πληροφορίες και κατάθεση προτάσεων στο e-mail, την Ιστοσελίδα & το Facebook του Συλλόγου & στο τηλ.6974853964.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου