Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε φάση δημόσιας διαβούλευσης το Β1 στάδιο της μελέτης: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βραχνεΐκων - Ανακοίκωνση του Δήμου Πατρέων στην ιστοσελίδα του e-patras.gr



Σχόλιο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου:
 

Μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο παρεμβάσεων  του συλλόγου μας για θέματα που αφορούν την οικιστική, οικονομική, περιβαλλοντική ανάπτυξη την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των οικογενειών και των παιδιών μας μέσα και έξω από το σχολείο, ο Δήμος Πατρέων προχώρησε στην δημόσια διαβούλευση, από τις 27/07/2015 και για 2 μήνες, του Β1 σταδίου της Μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βραχνεϊκων . 
Το σχέδιο αυτό έχει τεράστια σημασία για το μέλλον των Κοινοτήτων της Σχολικής μας Περιοχής (Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό, Μοιραίικα) αφού καθορίζει το είδος δόμησης (μόνιμες, παραθεριστικές κατοίκιες ή καθόλου κατοικίες), τις δημόσιες υποδομές (σχολεία, δρόμους, παιδικές χαρές, πλατείες, χώρους αναψυχής & πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, ύδρευση, αποχέτευση,  συγκοινωνίες κ.α.) που θα έχει ο τόπος μας για τα επόμενα πολλά - πολλά χρόνια! 
Επιπλέον καθορίζει φλέγοντα θέματα όπως η οριοθέτηση, προστασία και η ήπια ανάδειξη (κυρίως ως πεζόδρομο και όχι αποκλειστικά ως δρόμο) του μεγάλου και όμορφου παραλιακού μετώπου Καμινίων & Τσουκαλαιίκων, την ανάγκη κατασκευής αποχετευτικού δικτύου καθώς και την επέκταση των οικισμών των κοινοτήτων μας, ζήτημα θεμελιώδους σημασίας για την οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη τους δηλαδή για την ανάπτυξη των οικογενειών μας αλλά και όσων θέλουν να φέρουν την οικογένειά τους (ένα ευχάριστο "φαινόμενο" των τελευταίων ετών) και να ζήσουν μαζί μας! 
Παρότι το σχέδιο αυτό έχει πολλά θετικά στοιχεία, όπως ο σχεδιασμός για το αποχετευτικό δίκτυο, το παραλιακό μέτωπο κ.α., έχει και ζητήματα όπως η σχεδόν μηδενική επέκταση των οικισμών, η αρκετά "συντηρητική" πρόβλεψη για την ανάπτυξη του τοπικού πληθυσμού (κάτι που συνεπάγεται μειωμένες υποχρεώσεις για δημόσιες υποδομές (σχολεία, κοινόχρηστους χώρους, δρόμους κ.α.))  που ήδη από την αρχική πρόταση είχαν κριθεί από πολλούς ως ανεπαρκή ή απογοητευτικά. 

Ο Σύλλογος, με την ηθική υποχρέωση που έχει ως ο μοναδικός (εν ενεργεία) κοινωνικός - πολιτιστικός (βάσει καταστατικού) σύλλογος των κοινοτήτων της σχολικής μας περιοχής (Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό, Μοιραίικα), έχει ήδη από τις 28-11-2014 (αρ. πρωτ. 178503/28.11.14) καταθέσει στον Δήμο Πατρέων ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών μας στις 29-10-2014 (στην οποία είχαν προσκληθεί και οι Πρόεδροι και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων Καμινίων, Τσουκαλαιίκων & Θεριανού) στο οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις και λύσεις για πολλά από τα παραπάνω θέματα που, έμμεσα ή άμεσα, επηρεάζουν την υγεία, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών μας! 

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ: 


Οι προτάσεις αυτές θα επικαιροποιηθούν και θα ξανακατατεθούν στις τοπικές κοινότητες και στην 
Δ/νση 

Πολεοδομικού  - Κυκλοφοριακού 

Σχεδιασμού & Δόμησης από τον Σύλλογο 

μας για μπορέσουμε να συμβάλουμε, όσο 

μπορούμε κι εμείς, στη δημόσια διαβούλευση.

Είναι υποχρέωση όλων μας η συμμετοχή στη διαμόρφωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής μας (οι λεπτομέρειες του είναι διαθέσιμες σε ηλεκτρονική μορφή στους παρακάτω συνδέσμους του Δήμου), το οποίο σχέδιο θα διαμορφώσει εν πολλοίς το μέλλον των παιδιών μας στο τόπο μας!

Στην συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων στην ιστοσελίδα του e-patras.gr:


Το Β1 στάδιο της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο(Γ.Π.Σ.)/Σχεδίου Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.), Δημοτικής Ενότητας Βραχναιΐκων, Ν. Αχαΐας» βρίσκεται στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης.
Η ανωτέρω μελέτη είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική 
δ/νση: 


καθώς και στην:


Παρακαλούμε οι όποιες παρατηρήσεις σας να απευθύνονται στην Δ/νση Πολεοδομικού  - Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης εντός δύο μηνών από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων.


ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε φάση δημόσιας διαβούλευσης το Β1 στάδιο της μελέτης: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βραχνεΐκων - Ανακοίκωνση του Δήμου Πατρέων στην ιστοσελίδα του e-patras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου