Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

«Λουκέτο» στα πυρηνελαιουργεία μετά από αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλου - Άρθρο του gnomip.gr

«Λουκέτο» στα πυρηνελαιουργεία μετά από αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλου

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Επιτέλους έγινε κάτι για αυτό το χρόνιο πρόβλημα! Φυσικά δεν θα θέλαμε να κλείσουν οριστικά επιχειρήσεις που προσφέρουν πολύτιμα μεροκάματα, αλλά θα πρέπει να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα τόσο για την δυσοσμία όσο και για την ανεξέλεγκτη "διάθεση" των στερεών αποβλήτων που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα (σχετική ανάρτηση:ΒΙ.ΠΕ. Πατρών: Γέμισε ελαιοπυρήνα ο δρόμος - Άρθρο του thebest.gr - http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/11/thebestgr_65.html ) . 

«Λουκέτο» στα πυρηνελαιουργεία μετά από αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλου - Άρθρο του gnomip.gr

Επιτόπια αυτοψία τις εγκαταστάσεις των πυρηνελαιουργείων που λειτουργούν στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Πατρών πραγματοποίησε εκτάκτως, σήμερα το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έπειτα από τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας για έντονη δυσοσμία.
Στο σημείο για να πραγματοποιήσουν έλεγχο, βρέθηκαν μαζί με τον κ. Αλεξόπουλο και Υπηρεσιακά Στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Άμεσα δόθηκε εντολή να σταματήσει η λειτουργία των εγκαταστάσεων, καθώς συνυπολογιζόμενων των καιρικών συνθηκών, δημιουργούνται ακόμα πιο ανυπόφορες συνθήκες και επιβαρύνεται περισσότερο η ατμόσφαιρα.
Επιπλέον, αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν τα πυρηνελαιουργεία ούτε την ερχόμενη Τρίτη, ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων, αλλά ούτε και τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, ημέρες κατά τις οποίες συνήθως εντοπίζεται μεγαλύτερο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου