Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΒΙ.ΠΕ. Πατρών: Γέμισε ελαιοπυρήνα ο δρόμος - Άρθρο του thebest.gr

φωτ. αρχείου
ΣΧΟΛΙΟ
Για μία ακόμη φορά στην περιβαλλοντικά επιβαρυμένη "γειτονία" μας έχουμε  καταγγελίες (χωρίς αποτέλεσμα;) για ανεξέλεγκτη "διάθεση" βιομηχανικών αποβλήτων. Όπως είχαμε επισημάνει στο υπόμνημα που ψήφισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 29-10-2014, είναι απαραίτητο στη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής μας, που αποτελεί την είσοδο της ΒΙ.ΠΕ., να καθορίζεται ρητά "Η αποφυγή χωροθέτησης μεγάλων, περιβαλλοντικά επιβαρυντικών, εγκαταστάσεων παραγωγής, εγκαταστάσεων τελικής διάθεσης απορριμμάτων & αποβλήτων κ.α. πολύ κοντά ή και μέσα στους οικισμούς". 
Είναι λοιπόν απαραίτητο, μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς της  Δ.Ε. Ωλενίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που "φιλοξενεί" το μεγαλύτερο μέρος της ΒΙ.ΠΕ., να απαιτήσουμε τον σεβασμό στο δικαίωμα στην υγεία και την ζωή των παιδιών μας με την μη χωροθέτηση εγκαταστάσεων ή ανεξέλεγκτων χώρων  τελικής διάθεσης απορριμάτων ή αποβλήτων (Χ.Υ.Τ. Απορριμάτων ή Χ.Υ.Τ. Υπολειμμάτων) εντός ή πολύ κοντά στις ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένες Δ.Ε. Βραχναιίκων & Ωλενίας!

ΒΙ.ΠΕ. Πατρών: Γέμισε ελαιοπυρήνα ο δρόμος - Άρθρο του thebest.gr
Ρύπανση του περιβάλλοντος καταγγέλλουν στο thebest.gr κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ.
Όπως λένε ο δρόμος έχει γεμίσει από πυρήνα που μεταφέρεται από ακατάλληλα προς τούτο, φορτηγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου