Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα ατυχημάτων στη Παλαιά και τη Νέα Εθνική Οδό στη περιοχή του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ. - Σχόλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου Καμινίων

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


Στο ίδιο έργο θεατές... & πρωταγωνιστές! Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν όλο και συχνότερα ατυχήματα στις κοινότητες της σχολικής μας περιοχής (Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό, Μοιραίικα) που περιβάλλουν τον συγκοινωνιακό κόμβο της ΒΙ. ΠΕ. 
Παρότι κι εμείς, όπως και πολλοί άλλοι τοπικοί φορείς, έχουμε εκφράσει τους προβληματισμούς μας αλλά και τις προτάσεις μας (βλέπετε τις σχετικές αναρτήσεις του υπομνήματός μας προς τον Δήμο) για την βελτίωση της κατάστασης στα υπάρχοντα αλλά και στα σχεδιαζόμενα συγκοινωνιακά δίκτυα, οδικά & σιδηροδρομικά, η Πολιτεία συνεχίζει να μην ακούει τις τοπικές κοινωνίες και πρόκειται να υλοποιήσει, με πολύ αργό ρυθμό, σωστά έργα με λάθος σχεδιασμό! Για παράδειγμα, η διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου Α5 (Πατρών - Πύργου) από την περιοχή μας θα "οδηγήσει", λόγω των διοδίων και του μικρού αριθμού κόμβων, μεγάλο μέρος της κίνησης και του προβλήματος στη κορεσμένη παλαιά εθνική οδό και μπροστά από σχολεία, παιδικές χαρές και κατοικίες στα Καμίνια, στα Τσουκαλαίικα και στα Βραχναίικα! Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας για να αντιληφθεί ότι τα πρώτα θύματα θα είναι τα παιδιά μας! 
Για μία ακόμη φορά ζητάμε από τους φορείς της Πολιτείας (Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργεία, ΕΡΓΟΣΕ κ.α.) να ακούσουν τις τοπικές κοινότητες και φορείς και να υλοποιήσουν τα αναγκαία έργα και επεμβάσεις στα συγκ. δίκτυα μετά από ουσιαστικό και συστηματικό διάλογο, κατάθεση προτάσεων και ενημέρωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ και όχι επικοινωνιακού τύπου - προσχηματικές εκδηλώσεις π.χ. με τους ελάχιστους θαμώνες του καφενείου του χωριού.  Ούτε οι φορείς της Πολιτείας αλλά ούτε και οι πολίτες δεν πρέπει να αδιαφορούν ή να κωλυσιεργούν για την επίλυση θεμάτων που αφορούν πρωτίστως την ασφάλεια των παιδιών μας! 

Σχετικές αναρτήσεις του Συλλόγου μας: 
Α) "ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ: ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: Υπόμνημα Απόψεων & Προτάσεων προς Δήμο κ.α. φορείς για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο & τα αναγκαία έργα υποδομής, την Οδική Ασφάλεια & τα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς στις κοινότητες της σχολικής μας περιοχής & της ευρύτερης περιφέρειας της Πάτρας - http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/11/blog-post_8.html" 

Β) "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Υπόμνημα Απόψεων & Προτάσεων προς Δήμο Πατρέων” από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Καμινίων - http://goneis-dim-nip-kaminia.blogspot.com/2014/11/blog-post_27.html" 
--------------------------------------------------------------------------------

Σχετικό άρθρο της πρόσφατης επικαιρότητας: 
Πατρών- Πύργου: Τροχαίο με τρεις τραυματίες στο ύψος των Τσουκαλεϊκων - Σοβαρά ο ένας - Άρθρο του thebest.gr
Πατρών- Πύργου: Τροχαίο με τρεις τραυματίες στο ύψος των Τσουκαλεϊκων- Σοβαρά ο ένας  Σύγκρουση δύο Ι.Χ.
20.34 Τα οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, με αποτέλεσμα το ένα από αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να καταλήξει σε παράδρομο. Για τον απεγκλωβισμό δύο εκ των τραυματιών χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σοβαρά τραυματισμένος φέρεται να είναι ο ένας εκ των δυο οδηγών.
18.00 Σφοδρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, κοντά στα Τσουκαλέικα. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άνδρες και μία κοπέλα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Δεν είναι γνωστό αν τραυματίστηκαν σοβαρά.Στο σημείο του δυστυχήματος ο δρομος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός.
Και οι τρεις τραυματίες είναι νεαροί σε ηλικία. Η Αστυνομία έκανε εκτροπή της κυκλοφορίας στο ύψος της ΒΙΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου