Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αχαϊα: Τα ταξί σταματούν τη μεταφορά των μαθητών μετά τις γιορτές αν δεν υπογραφεί σύμβαση με την Περιφέρεια - Άρθρο του thebest.gr

Αχαϊα: Τα ταξί σταματούν τη μεταφορά των μαθητών μετά τις γιορτές αν δεν υπογραφεί σύμβαση με την Περιφέρεια  Επείγουσα επιστολή στον Περιφερειάρχη
Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί  Πατρών μαζί με τις Κοινοπραξίες μεταφορέων Πάτρας, Αιγίου και Καλαβρύτων  με αφορμή την καθυστέρηση υπογραφής των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών  απέστειλε στον Περιφερειάρχη  Δ.Ε. κ. Απόστολο Κατσιφάρα και στον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε.Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο την  παρακάτω ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
ΘΕΜΑ: Υπογραφή σύμβασης μεταφοράς μαθητών σχολικής περιόδου 2014-2015
Κύριε Περιφερειάρχη
όπως γνωρίζετε το έργο της μεταφοράς μαθητών σ’ ότι αφορά τον κλάδο μας έχει ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες περίπου και εκτελείται καλή τη πίστη από συναδέλφους ιδιοκτήτες ταξί με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. To έργο τους ανατέθηκε μετά από διαγωνισμούς ή ελεύθερη διαπραγμάτευση με την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας .
Οι αναθέσεις έγιναν βάση των νόμων, των κείμενων διατάξεων και των όρων της Διακήρυξης που είχε συντάξει, αναρτήσει και εφαρμόζει η Περιφέρεια στη μεταφορά μαθητών. Δυστυχώς αυτό που δεν εφαρμόζει είναι η υπογραφή της ανάλογης προβλεπόμενης σύμβασης για το έργο, παρ’ όλο που αυτή υπάρχει αυτούσια αναρτημένη στην εν λόγω διακήρυξη.
Η σύμβαση λοιπόν δεν έχει υπογραφεί ακόμη και παρ’ όλο που προβάλλονται ανεπίσημα κάποια κωλύματα και προφάσεις από τη Περιφέρεια  δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αφού η μεταφορά γίνεται κανονικά, αλλά χωρίς την ύπαρξη σύμβασης υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να μην πληρωθούν οι συνάδελφοι για το έργο που έχουν εκτελέσει ή θα εκτελέσουν.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι Κοινοπραξίες μεταφοράς μαθητών Πάτρας, Αιγίου & Καλαβρύτων αλλά και οι υπόλοιποι μεμονωμένοι μεταφορείς του νομού Αχαΐας που τους έχει ανατεθεί το έργο, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε χθες 29/12/2014 αποφάσισαν ότι αν έως την έναρξη των μαθημάτων για το έτος 2015 δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση τότε θα σταματήσουν και το έργο της μεταφοράς των μαθητών με ταξί δηλαδή δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο.
Παρακαλούμε όπως άμεσα λυθεί το θέμα αυτό και υπογραφεί η σύμβαση βάση της διακήρυξης, αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι να υλοποιήσουμε την απόφαση της Γ.Σ. των μελών των κοινοπραξιών.
Αν χρειαστεί θα σας καταθέτουμε και κατάσταση με τις υπογραφές των μελών Κοινοπραξιών των μεταφορέων  από την έκτακτη Γ.Σ. της 29/12/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου