Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα:Μπλόκα της Τροχαίας για μη χρήση ζώνης ασφαλείας απο το πρωί - Δεκάδες παιδιά στα νοσοκομεία με χτυπήματα επειδή δεν τα είχαν...δέσει οι γονείς - Άρθρο του thebest.gr


 ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ, ΚΙ ΟΧΙ...

ΕΔΩ!!!!
ΣΧΟΛΙΟ
Όπως αναφέρουμε στο υπόμνημα που ψηφίσαμε στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, "... η διαχρονική & ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ανθρώπινου παράγοντα στα οδικά ατυχήματα είναι πρωτίστως ζήτημα κυκλοφοριακής παιδείας." Προτείναμε μάλιστα την αναβάθμιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου για την ενίσχυση της κυκλοφοριακής παιδείας των μαθητών. Απ' ότι φαίνεται όμως, εμείς οι γονείς πρέπει πρώτοι απ' όλους να επισκεπτούμε το Πάρκο! 

Σαφάρι για τον εντοπισμό οδηγών αυτοκινήτων που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας και μοτοσικλετιστών που παραλείπουν τη χρήση προστατευτικού κράνους έχει ξεκινήσει από το πρωί η Τροχαία Πατρών σε μπλόκο που έχει "στήσει" στην Ακτή Δυμαίων κοντά στην είσοδο του νέου λιμένα.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες. Οι οδηγοί και οι επιβάτες μοτοποδηλάτων, μοτοσι­κλετών και τρίτροχων οχημάτων χωρίς κουβούκλιο υπο­χρεούνται να φορούν προστατευτικό κράνος, κανονικά δεμένο.
Καιρός είναι να αρχίσουν να βεβαιώνονται και πρόστιμα για τους οδηγούς δεν δένουν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και για όσους τα χρησιμοποιούν ως ... αερόσακους κρατώντας τα στην αγκαλιά τους στη θέση του συνοδηγού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που διαπιστωθεί τέτοια παράβαση ο ΚΟΚ προβλέπει διοι­κητικό πρόστιμο τριακοσίων πενήντα (350,00) ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για δέκα (10) ημέρες.
Το θέμα είναι αν πρόκειται ποτέ να βεβαιωθούν αυτές οι παραβάσεις...
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στις παιδιατρικές κλινικές της Πάτρας, κυρίως στα ορθοπεδικά τμήματα είναι πάμπολλα τα περιστατικά παιδιών που φέρουν κατάγματα ή και ποιο σοβαρές κακώσεις επειδή οι γονείς τους τα βάζουν με τη γνωστή μέθοδο του "σάντουιτς" πάνω στα δίκυκλα ή επειδή σε ένα ελαφρύ τροχαίο "εκτινάχθηκαν" από το πίσω κάθισμα όπου βρισκόντουσαν όρθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου