Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Εγκαταλείπουν το Λύκειο λόγω έλλειψης χρημάτων Χωρίς μόρφωση μεγάλος αριθμός μαθητών - Άρθρο του patrastimes.gr


ΣΧΟΛΙΟ
Σε συνέχεια της χθεσινής συγκλονιστικής είδησης για την 17χρονη και την οικογένειά της. η σημερινή είδηση έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα κομμάτι στο πάζλ της κατακερματισμένης εικόνας της κοινωνίας μας. 
Μετά την υλική τροφή, και η πνευματική φθίνει μαζί με τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον!
Εκτός εάν σύντομα "ξυπνήσουμε" και καταλάβουμε ότι την δυνατότητα για να παλέψουμε για ένα έστω και λίγο καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας την έχουμε εμείς οι ίδιοι κι όχι κάποιοι άλλοι. 
Άμεσα λοιπόν, δράση, αγάπη, αλληλεγγύη προς όλους πριν είναι πολύ αργά!

Πάτρα : 17χρονη νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με ασιτία - Η οικογένεια είναι πενταμελής και υποσιτίζεται - Άρθρο του patrastimes.gr

Πάτρα: Εγκαταλείπουν το Λύκειο λόγω έλλειψης χρημάτων - Χωρίς μόρφωση μεγάλος αριθμός μαθητών - Άρθρο του patrastimes.gr

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
Αμόρφωτο μένει μεγάλο ποσοστό μαθητών της Πάτρας, που αναγκάζεται να σταματήσει το σχολείο με την ολοκλήρωση του Γυμνασίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των εκπαιδευτικών, που βλέπουν κάθε χρόνο όλο και λιγότερα παιδιά μέσα στις τάξεις τους. 
Αιτία, η οικονομική στενότητα των οικογενειών, το «Νέο Λύκειο» και το Σύστημα των Εξετάσεων για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που απαιτούν από τους γονείς να έχουν γεμάτο πορτοφόλι για την εκπαιδευτική βοήθεια των παιδιών τους με φροντιστήρια, μιας και στα σχολεία με τις περικοπές σε κονδύλια και εκπαιδευτικούς τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν.
Τα παιδιά που εγκαταλείπουν το Λύκειο δεν μπορούν να στραφούν στην Τεχνική Εκπαίδευση, γιατί εκεί τα προβλήματα με την έλλειψη ειδικοτήτων είναι ακόμα περισσότερα, με αποτέλεσμα , όπως αποκάλυψαν στο «patrastimes.gr» καθηγητές,  να είναι αναγκασμένα να μαθαίνουν μία τέχνη είτε από μόνα τους είτε δίπλα σε κάποιον μάστορα της παλιάς γενιάς, που δεν έχει τις γνώσεις  που απαιτούνται πάνω στις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας.
Η Ελλάδα δημιουργεί τη νέα γενιά των αναλφάβητων για να μην αντιδρά όπως συνέβαινε την εποχή της δεκαετίας του 50, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου