Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Κύμα συμπαράστασης στη σχολική κοινότητα για μαθήτρια - Άρθρο του pelop.gr

Μαθήματα ευαισθησίας δίνει για μία ακόμα φορά η εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, καλούνται να συμπαρασταθούν σε μαθήτρια, της Β' τάξης του 1ου Λυκείου Πατρών, που πρόσφατα διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Η αντιμετώπισή της απαιτεί την άμεση μεταφορά της στο Αννόβερο της Γερμανίας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε, από εκπρόσωπο του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.
Η περιπέτεια της 17χρονης μαθήτριας και της οικογένειάς της έχει συγκλονίσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Η διάγνωση της σοβαρής νόσου έγινε πρόσφατα. Το σημείο όμως στο οποίο βρίσκεται ο όγκος απαιτεί ιδιαίτερα λεπτό χειρουργείο, το οποίο μπορεί να γίνει μόνον στο εξειδικευμένο κέντρο που υπάρχει στη Γερμανία.
Με πρωτοβουλία του Στάμου Κρητικού, διευθυντή του 1ου Λυκείου, όπου φοιτά η μαθήτρια, μετά από σχετική άδεια των γονέων ξεκίνησε μία προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Το κόστος της επέμβασης και η παραμονή της στο ειδικό κέντρο της Γερμανίας απαιτεί ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό. Μάλιστα, η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευγενία Πιερρή, εξέδωσε εγκύκλιο κι έστειλε στα Γυμνάσια και Λύκεια, ζητώντας τη συνδρομή όλων ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση μετακίνηση της μαθήτριας στο εξωτερικό.
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και αγαπητό παιδί. Οταν μας ενημέρωσαν οι γονείς της, πραγματικά σοκαριστήκαμε και κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Ολοι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο που μπορούμε» μας είπε ο κ. Κρητικός, που, μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και άλλων σχολείων της πόλης, βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας.
Αμεση ήταν και η κινητοποίηση του Τμήματος Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ». Μάλιστα εκπρόσωπός του ενημέρωσε την υφυπουργό Υγείας που βρισκόταν χθες στην πόλη μας. Η κ. Παπακώστα δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί, και σήμερα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της. Παράλληλα, ζήτησε από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νικόλαο Στακιά, και τον διοικητή του ΠΓΝΠ, Χαράλαμπο Μπονάνο, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου