Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός, και πάλι, σε λυόμενες αίθουσες

ΣΧΟΛΙΟ
Και φέτος στην Ηλεία, την Αχαΐα και την υπόλοιπη Ελλάδα θα τελεστεί ο Αγιασμός με τα σχολεία να έχουν μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, κτιριακές υποδομές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Τα σχολεία της περιοχής μας αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα (και ίσως ένα από τα χειρότερα) της κατάστασης αυτής. 
Στα Βραχναίικα η πολύχρονη ταλαιπωρία των λυόμενων αιθουσών θα λάβει τέλος πιθανόν σε έναν χρόνο, με το πρόβλημα όμως του ανεπαρκούς  - κοινού με το Γυμνάσιο / Λύκειο- προαυλίου να παραμένει. 
Τα Νηπιαγωγεία στα Καμίνια και στα Τσουκαλαίικα έχουν υλικοτεχνικές ανάγκες και είναι απαραίτητη η κτηριακή τους αναβάθμιση και η διαμόρφωση των προαυλίων τους βάσει των τελευταίων προδιαγραφών.
Στο Δημοτικό Καμινίων παραμένουν οι τρεις λυόμενες αίθουσες ενώ στο πολύχρονο σήριαλ για την επέκταση των τουαλετών έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. 
Πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή, τώρα που είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε όλο τον πρώην Δήμο Βραχναιίκων να απαιτήσουν όλες οι τοπικές κοινότητες της σχολικής μας περιοχής (Καμίνια - Τσουκαλαίικα - Θεριανό - Μοιραίικα) όχι προσωρινές λύσεις και μπαλώματα που μένουν τελικά για πάντα αλλά την ένταξη στο Πολεοδομικό σχέδιο του νέου Δημοτικού Σχολείου Καμινίων& των Νηπιαγωγείων στα Καμίνια και Τσουκαλαίικα (η διαδικασία για το νέο Δημοτικό Καμινίων "πάγωσε" το 2010) καθώς και επαρκών δημόσιων χώρων για παιδικές χαρές και την διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.
Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά και να έχουμε αρκετές δυνάμεις για αγωνιστούμε για το καλό των παιδιών και του τόπου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου