Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η αναγκαία παρέμβαση στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής μας για σωστή οικιστική και οικονομική ανάπτυξη

Πάτρα: Συνεχίζουν την πυρόσβεση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διδαχέϊκα - Άρθρο του thebest.gr

ΣΧΟΛΙΟ:
Ένα πολύ σοβαρό και ατυχές περιστατικό που έγινε "στη γειτονιά μας". Θα πρέπει να μας προβληματίσει η πιθανότητα, τέτοιες πολύ χρήσιμες κατά τα άλλα δραστηριότητες να χωροθετηθούν εντός ή πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό των κοινοτήτων της σχολικής μας περιοχής (Καμίνια - Τσουκαλαίικα - Θεριανό - Μοιραίικα). 
Την εξάλειψη αυτής της πιθανότητας και την αύξηση των πιθανοτήτων για οικιστική και οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία, θα την εξασφαλίσει η σωστή μελέτη του νέου Γενικού Πολεοδομικού  Σχεδίου της περιοχής μας, που αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει άμεσα η κοινότητες και οι τοπικοί φορείς να καταθέσουν πρόταση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο για:
- την χωροθέτηση και την επέκταση της οικιστικής ζώνης έστω και σε συνδυασμό με ελαφρού τύπου, μη οχληρές και επικίνδυνες,  παραγωγικές δραστηριότητες αφού κάτι τέτοιο επιτρέπει η πρόσφατη Νομοθεσία,
- την χωροθέτηση δημοσίων χώρων και υποδομών (παιδική χαρά, ανοικτός χώρος (πάρκο) πολιτιστικών εκδηλώσεων υπερτοπικού χαρακτήρα , νέο Δημοτικό σχολείο) αξιοποιώντας και, μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας, την έκταση που θα απελευθερωθεί από την μετατόπιση της Εθνικής Οδού στα Καμίνια με περιβαλλοντικά κονδύλια π.χ. Πράσινο Ταμείο.  

Στη περίπτωση που  ΔΕΝ θα δραστηριοποιηθούμε και αφήσουμε να ...επικρατήσουν οι αρνητικές πιθανότητες, τότε δυστυχώς η υποβάθμιση, η απαξίωση και τελικά η εγκατάλειψη των κοινοτήτων της περιοχής μας είναι εξασφαλισμένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου