Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Τροποποιητική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των παιδικών χαρών

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των παιδικών χαρών Διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς
ΣΧΟΛΙΟ
Το παρακάτω άρθρο του thebest.gr αναφέρεται στην έκδοση, από το Υπ. Εσωτερικών, τροποποιητικής εγκυκλίου σχετικά με την 28492/2009 (Β΄931) απόφαση περί 
οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ. Βασικός σκοπός αυτής της εγκυκλίου είναι να αρθούν τα αδιέξοδα που είχαν προκύψει από την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις οι Δήμοι ήταν αναγκασμένοι να κλειδώσουν τις παιδικές χαρές ενώ σε μερικές, όπως αυτή των Καμινίων, αποφάσισαν να τις...καταργήσουν! 

Μερικές από τις βασικότερες αλλαγές που προκύπτουν από την εφαρμογή της είναι οι εξής:
  • διεύρυνση της ηλικιακής ομάδας των χρηστών της 
  • παιδικής χαράς και , όπου είναι εφικτό, δηµιουργία 
  • κατάλληλων χώρων που απευθύνονται σε εφήβους. 
  • κατάργηση της ανάγκης πρόσληψης προσωπικού επίβλεψης για κάθε παιδική χαρά, κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει λόγω του περιορισμού στις προσλήψεις, αφού "παιδική χαρά εννοείται πλέον ο οριοθετηµένος υπαίθριος χώρος των ΟΤΑ που προορίζεται για ψυχαγωγία ανηλίκων, χωρίς την επίβλεψη προσωπικού"
  • οι υφιστάμενες παιδικές θα μπορούν με ταχύτερες διαδικασίες να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια μετά από τις απαραίτητες διορθωτικές επεμβάσεις στον υπάρχον εξοπλισμό, εφόσον δεν παρουσιάζει σοβαρά δομικά προβλήματα.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την τροποποιητική εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών (σε αρχείο τύπου pdf)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου