Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

"Τα ξεχασμένα παιδιά της ντροπής" - Δημοσιεύσεις σε εφημερίδα Πελοπόννησο και internet & απάντηση γραφείου τύπου κ. Πελετίδη για την ανοικτή μας επιστολή προς τους υποψηφίους Δημάρχους.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"
16/5/2014










thebest.gr

patrasevents.gr


patranews.gr



Απάντηση του γραφείου τύπου του κ. Πελετίδη
 στην ανοικτή επιστολή μας προς όλους τους υποψηφίους Δημάρχους


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καμινίων ,

Διαβάσαμε προσεκτικά το υπόμνημα σας όπου εκφράζετε την ανησυχία σας για το μέλλον των παιδιών σας , της νέας γενιάς γενικότερα.
Τα προβλήματα που αναλυτικά αναφέρετε, είναι σημαντικά θέματα της καθημερινότητας των λαϊκών οικογενειών. Αποτελούν έκφραση στο τοπικό - δημοτικό επίπεδο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, στους τομείς της Παιδείας, της λαϊκής στέγης, των μεταφορών και μετακινήσεων των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων.
Οι αναδιαρθρώσεις για παράδειγμα στην παιδεία εμπεριέχουν την δραστική περικοπή των αντίστοιχων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό , την αναζήτηση χρηματοδότησης στους ιδιώτες , την κατηγοριοποίηση των σχολείων, το κλείσιμο όσων δεν μπορούν να εξασφαλίσουν από μόνα τους την λειτουργία τους.
Τώρα η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στις απολύσεις εκπαιδευτικών.
Επίσης πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ διάταξη που αυξάνει τα χιλιομετρικά όρια για την δωρεάν μετακίνηση μαθητών με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να έχουν άλλο ένα εμπόδιο για να συνεχίσουν το σχολείο τους.
Η λεγόμενη ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται ΕΕ, τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και το νέο δίπολο ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ, έχει στόχο να αυξήσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Το κέρδος είναι η αιτία της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών παροχών, αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο και των θανατηφόρων και μη ατυχημάτων σε λούνα παρκ, παιδικές χαρές, που γίναμε μάρτυρες.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στερεί από τις λαϊκές οικογένειες την ικανοποίηση των αναγκών τους σε μια εποχή μάλιστα που η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης προσφέρει τις δυνατότητες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτιστικές δράσεις .
Η αποδοχή της λογικής του μοιράσματος της φτώχειας είναι βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών του λαού, για να τσακώνονται λαϊκές οικογένειες γειτονικών περιοχών για το πώς θα μοιράσουν τα ψίχουλα.



Το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει, θεωρούν τα αιτήματα σας ως δίκαια . Στηρίζουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, στο δήμο στην περιφέρεια, στο μαζικό λαϊκό κίνημα, τους αγώνες, εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο Σχολείο , μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών , δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, προγράμματα ανέγερσης εργατικών λαϊκών κατοικιών, σύγχρονες φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες.
Η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, με την συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού αποτελεί την μοναδική εγγύηση, τον μοναδικό δρόμο για να πάρει ανάσες ο λαός μας αλλά και να δώσει προοπτική στον αγώνα του. Να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, με έξοδο από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία.
Σ’ αυτόν τον αγώνα, χρειάζεται Ισχυρό ΚΚΕ στη Ευρωβουλή, υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στους δήμους και στη περιφέρεια. Σας καλούμε να συμβάλλεται και εσείς σ’ αυτόν τον αγώνα.
Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας
Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πατρέων

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΤΡΑ, 16/5/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου