Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μαθητικές Μεταφορές - Προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας για την Δημόσια Διαβούλευση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

  Ο Σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στο πρόσφατο κάλεσμά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για 20ήμερη Δημόσια Διαβούλευση  του σημαντικού θέματος της μεταφοράς των μαθητών,  απέστειλε τις πρόσφατα ψηφισθέντες προτάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης για την βελτίωση της ασφάλειας και τις αποτελεσματικότητάς των Σχολικών Μεταφορών στον Περιφερειάρχη Δ.Ε. κ. Α. Κατσιφάρα καθώς επίσης και στους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας . 


Πιστεύουμε ότι οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις μας αφορούν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, και τα περισσότερα σχολεία της περιφέρειας των μεγάλων Καλλικρατικών Δήμων αλλά και των μικρότερων Δήμων της Ελληνικής Επαρχίας, περιοχών που ήδη έχουν περιορισμένα ή ανύπαρκτα Μέσα Συγκοινωνίας.

Στην επιστολή μας επισυνάπτουμε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος της Γενικής μας Συνέλευσης το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από το θέμα των Μεταφορών, και τις προτάσεις μας προς την Πολιτεία για άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις δυσμενείς αλλαγές στα Ολοήμερα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία.

Κατά την κατάθεση της επιστολής με τις προτάσεις μας στο Γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα (αρ. Πρωτ.: 196485 / 2770 / 26-7-2016) ενημερωθήκαμε από την Γραμματέα του κ. Κατσιφάρα ότι θα εκδοθεί πολύ σύντομα σχετικό Δελτίο Τύπου στο οποίο καταγράφεται η ταύτιση των προτάσεων των φορέων, των γονέων κ.α. με τις αποφάσεις της Περιφέρειας σε κρίσιμα θέματα όπως η εξαίρεση των μαθητών τις Πρωτοβάθμιας, η ύπαρξη συνοδού στα αποκλειστικά μαθητικά δρομολόγια κ.α.


Για αυτή την ευχάριστη εξέλιξη (που δείχνει ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά των μαθητών) το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καμινίων θέλει να ευχαριστήσει θερμά τα πολύ ενεργά μέλη - γονείς του Συλλόγου καθώς και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καμαινίων κ. Δημ. Τάσιο για την κοινή προσπάθεια που κατέβαλαν για την ανάδειξη των προβλημάτων και την διεκδίκηση των απαραίτητων λύσεων. 
Οι επισκέψεις και η συνεργασία - προτού μάλιστα αναδειχθεί δημοσίως το συγκεκριμένο πρόβλημα -  με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Πάτρας, τον κ. Κ. Γιαννόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας καθώς και με τον κ. Γ. Αλεξόπουλο, αιρετό Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας απέδωσαν καρπούς! 
Είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εφαρμογή του πρώτου και βασικού σκοπού του Καταστατικού των Συλλόγων Γονέων, δηλαδή η συστηματική καταγραφή των προβλημάτων που μπορεί να επηρεάσουν -έμμεσα ή άμεσα- την λειτουργία του Σχολείου και η διεκδίκηση λύσεων μέσα από συνεργασίες με δημόσιους φορείς και ενημέρωση με κάθε διαθέσιμο μέσο δημοσιότητας - στη σημερινή εποχή το ίντερνετ - μπορεί ακόμη κι ένας μικρός Σύλλογος να έχει θετικά αποτελέσματα. 
Ας μην απογοητευόμαστε λοιπόν από τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της εποχής ή από τη πιθανότητα κάποιοι ανώτεροι να μας χαρακτηρίσουν "ατίθασα παιδιά" κι ας συνεχίσουμε ακόμη πιο σθεναρά τον συστηματικό αγώνα (πολύ δυναμικά για τα σημαντικά προβλήματα, αλλά πάντα με διάλογο και με κατάθεση προτάσεων - λύσεων) για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου