Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, Η ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!


Το Σαββάτο 24/10/2015 στις 17:30, ξεκίνησε η πρώτη δραστηριότητά μας, μετά από 20 και πλέον χρόνια αδυναμίας εκτέλεσης της οποιασδήποτε τακτικής δραστηριότητας λόγω μη δυνατότητας χρήσης των ανεπαρκών σχολικών και δημοτικών κτηρίων της περιοχής μας. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα μετά από δύο χρόνια (γεμάτα απορρίψεις,αντιδράσεις και εμπόδια) προσπαθειών κινητοποίησης των τοπικών "δυνάμεων", πραγματοποιήσαμε αρχικά έκτακτες δράσεις κοινωνικού, φιλανθρωπικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και προβάλαμε (για πρώτη φορά μέσω του internet και δελτίων τύπου) την όποια πολιτιστική, κοινωνική, θρησκευτική, επετειακή δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στις σχολικές και τις τοπικές μας κοινότητες. 
Με την ισχυρή υποστήριξη εθελοντών της περιοχής μας και ενεργών μελών του συλλόγου μας, τελικά ενοικιάσθηκε ιδιωτικός χώρος στην περιοχή Ανεμόμυλος Τσουκαλαιίκων για να μετατραπεί σε πολιτιστικό στέκι των κοινοτήτων της περιοχής μας, κάτι που κανονικά αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει σε όλους τους πολίτες, δημόσια και δωρεάν.

Το ξεκίνημά μας έγινε με το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής (σύστημα Carl Orff), μιας πρωτότυπης δραστηριότητας για τα δεδομένα των δραστηριοτήτων των συλλόγων γονέων, που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 16:00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πολιτιστικού μας στεκιού. Ένας χώρος που διαμορφώθηκε με εθελοντική εργασία και φροντίδα μελών του συλλόγου και ειδικότερα με την καθοριστική συμβολή της εθελόντριας εκπαιδεύτριας και μέλους κας. Δέσποινας Γραβάνη (τηλ. 6974082599). Η κυρία Γραβάνη, με την πολύχρονη εμπειρία της στη μουσική παιδεία, θα βοηθήσει τους μικρούς μαθητές της να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους "βήματα" στο ρυθμό και την μουσική! 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου