Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ: Επανέναρξη παραδοσιακού χορευτικού τμήματος & άλλων πολιτιστικών δράσεων για όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους κατοίκους τις σχολικής μας περιοχής (Καμίνια - Τσουκαλαίικα - Θεριανό - Μοιραίικα) και για όποιον άλλο αγαπάει τον πολιτισμό & και την συλλογική δράση!


Αγαπητοί Γονείς, Μαθητές και Κάτοικοι
των Κοινοτήτων της σχολικής μας περιοχής 
(Καμίνια, Τσουκαλαίικα, Θεριανό, Μοιραίικα)
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΜΙΝΙΩΝ
έχοντας ως έναυσμα:
  • την μεγάλη συμμετοχή και το έμπρακτο ενδιαφέρον κατοίκων & τοπ. φορέων στις περσινές επιτυχημένες Κοινωνικές & Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δημοτικού μας Σχολείου & την υποστήριξη της Εθελοντικής Ομάδας της περιοχής μας,
  • τις αποφάσεις τις Γενικής Συνέλευσης αρ.8 /29-10-2014 & τους σκοπούς του Καταστατικού του Συλλόγου μας,
  • την ηθική ευθύνη του ως ο μόνος (προς το παρόν) ενεργός Κοινωνικός & Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής μας,
ΤΟΛΜΑΕΙ να επανα - δραστηριοποιήσει, κόντρα στη μιζέρη εποχή μας και στις μειοψηφίες που πάντα "βρίσκουν από ένα πρόβλημα για κάθε λύση" για να "βουλιάξουν" μέσα στην απραξία την όποια συλλογική προσπάθεια,
το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΌ ΧΟΡΕΥΤΙΚΌ ΤΜΉΜΑ μας καθώς και άλλες ΔΡΆΣΕΙΣ (όπως θεατρική ομάδα κ.α.) που τόσο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής μας, ειδικά τα ΠΑΙΔΙΑ με οικονομική αδυναμία για εξωσχολικές δραστηριότητες!

Τα μαθήματα πρόκειται να πραγματοποιούνται κυρίως κάθε Σάββατο απόγευμα σε ιδιωτικό χώρο, πλησίον της περιοχής Σκάγια, που θα μας παραχωρηθεί για τους προσεχείς μήνες, με το λειτουργικό κόστος του χώρου όμως (μαζί με τα έξοδα μεταφοράς των δασκάλων κ.α.) να βαραίνει τον Σύλλογό μας. Τα έξοδα αυτά θα καλυφθούν, αναγκαστικά, από μία ελάχιστη μηνιαία συνδρομή των 3€ για τα ΠΑΙΔΙΆ του Δημοτικού και των 2 Νηπιαγωγείων & των 5€ για ΕΦΉΒΟΥΣ και ΕΝΉΛΙΚΕΣ μαζί με ένα εφάπαξ ποσό εγγραφής 5€ ανά δραστηριότητα. Αν προκύψει κάποιο μικρό πλεόνασμα, θα δοθεί κατά κύριο λόγο, βάσει του καταστατικού μας, σε σχολικές & κοινωνικές εκδηλώσεις της περιοχής μας καθώς και σε σχολικές εκδρομές.
Για τον προγραμματισμό και την τελική υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού είναι απαραίτητη η συμπλήρωση & η επιστροφή του Εντύπου Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που διανεμήθηκε στους ΓΟΝΕΊΣ
(μαζί με το όνομα γονέα & τηλέφωνο επικοιν.). Επίσης, όσοι ΈΦΗΒΟΙ & ΕΝΉΛΙΚΕΣ (ΜΗ ΜΈΛΗ) της περιοχής το επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή & να καταθέσουν τις προτάσεις τους και για άλλες δράσεις, άμεσα στον Πρόεδρο & εκπαιδευτικό κ. Ανδρέα Αβράμη και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και έμμεσα στα παρακάτω τηλέφωνα, e- mail & ομάδα Facebook του Συλλόγου μας.

Τ.: 6980537749 / 6974853964 FAX:2610 671592 - goneis.dim.nip.kaminia@gmail.com - www.facebook.com/groups/goneis.dim.nip.kaminia/

Λόγω του ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος δωρεάν δημόσιος σχολικός ή κοινοτικός χώρος στην περιοχή μας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Πάτρα, ξεκινάμε αναγκαστικά την δράση μας σε ιδιωτικό χώρο και συνεχίζουμε την σθεναρή διεκδίκηση της επαναλειτουργίας των σταθμών Καμίνιων & Τσουκαλαίικων ως «Σταθμοί Πολιτισμού» καθώς κ.α. πολιτιστικών χώρων.
Βασικός στόχος μας είναι, όχι αποκλειστικά η πλήρης ανάπτυξη των Ατομικών Ταλέντων των ΠΑΊΔΙΩΝ (υπάρχουν ειδικές σχολές για όσους διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους), αλλά η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των ΠΑΙΔΙΏΝ για τον Πολιτισμό και η βελτίωση της Κοινωνικής Συνοχής μέσω της επικοινωνίας & της συνεργασίας των κατοίκων της σχολικής μας περιοχής, στοιχεία πολυτιμότερα από το οποιοδήποτε ατομικό ταλέντο σε μια εποχή έντονης κοινωνικής αποδόμησης.
Ελπίζουμε ότι μια διαρκής συνεργασία των κατοίκων της περιοχής μας σε εθελοντικές ομάδες

θα ξεκινήσει με το «αντάμωμα μας σε χορούς κυκλωτικούς»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου