Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

OPEN DAY του Δημοτικού Σχολείου Καμινίων με θεατρικό δρώμενο για τον σχολικό εκφοβισμό, αφήγηση λαϊκού παραμυθιού, λαογραφική έκθεση και άλλες υπέροχες εκδηλώσεις

(φωτογραφίες: Ηλιοπούλου Κων/να, Κόκκαλης Νίκος)
Για πρώτη φορά φέτος, το Δημοτικό Σχολείο Καμινίων διοργάνωσε την Παρασκευή 12 Ιουνίου OPEN DAY, δηλαδή μία εκδήλωση κατά την οποία προσκλήθηκαν οι γονείς για να παρακολουθήσουν δράσεις και προγράμματα που υλοποίησαν τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς την χρονιά που πέρασε.

Οι μικροί μαθητές της Α' Τάξης, έχοντας κάνει την χρονιά που πέρασε τα πρώτα τους βήματα στην ελληνική γλώσσα, έκαναν ανάγνωση παραμυθιών με προετοιμασία από την δασκάλα τους κα. Ελένη Ψάλτη, στα πλαίσια του  πολιτιστικού προγράμματος "Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του λαϊκού παραμυθιού" συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την μάθηση.
 Ανάγνωση λαϊκού παραμυθιού  από τα παιδιά της Α' Τάξης


Καλοκαιρινό BAZAAR της Α' Τάξης

Οι μαθητές της Β' και της Γ' Τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, του κ. Γιώργου Σαραντούδη και της κας. Ελένης Οικονομοπούλου δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό - ιστορικό μουσείο με αυθεντικά εκθέματα - αντίκες όπως παλαιά εργαλεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, φωτογραφίες, επιστολές κ.α. Τα εκθέματα έχουν ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία και ανήκουν τόσο στην προσωπική συλλογή των δασκάλων τους όσο και σε γονείς που με χαρά τα δάνεισαν για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα παλαιά επαγγέλματα και για τα παλαιά καθημερινά αντικείμενα.




 Αντικείμενα, φωτογραφίες, έγγραφα μιας άλλης εποχής,  με ιστορική και συναισθηματική αξία, παρουσιάστηκαν στη λαογραφική - ιστορική έκθεση  της Β' και της Γ΄ Τ'αξης.

A) Ιστορική φωτογραφία του πρώτου... προαστιακού τρένου που σταμάτησε στα Τσουκαλαίικα και στα Καμίνια πριν από 100 και πλέον χρόνια! Ας ελπίσουμε ότι σύντομα η Ιστορία να επαναληφθεί και στις δύο κοινότητες, στην σύγχρονη εκδοχή της! 
Β) Η λατέρνα - μια ...φορητή συσκευή διασκέδασης, πολλά χρόνια πριν τα i -pad's και τα tablets!


Παρουσίαση παλαιών επαγγελμάτων από τους μαθητές της Β' Τάξης

Οι μαθητές της Δ' Τάξης παρουσίασαν εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενδυμασία στην αρχαία Ελλάδα καθώς επίσης και για την  Διαφορετικότητα. Στα πλαίσια της παρουσίασης του προγράμματος για την Διαφορετικότητα υλοποίησαν θεατρικό δρώμενο με θέμα το πολύ επίκαιρο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού (BULLYING)  με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κας. Άννας Μπιλάλη, και την βοήθεια του διευθυντή του Δημοτικού κ. Δημήτρη Τάσιου.


Τα παιδιά της Δ' Τάξης λένε όχι στον σχολικό εκφοβισμό

Θεατρικό δρώμενο των παιδιών της Δ' Τάξης 
για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού


Τα παιδιά της Δ' Τάξης τραγουδάνε για την Διαφορετικότητα (βίντεο κλιπ στο youtube)
https://www.youtube.com/watch?v=uF0wBoSGxxY

Οι μαθητές της Ε' Τάξης και η δασκάλα τους κα. Μαρία Γκοβίλα, παρουσίασαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο Νερό. Επίσης παρουσίασαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καθημερινή ζωή σε μια από τις σημαντικότερες περιόδους του Ελληνισμού, την Βυζαντινή. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος κατασκεύασαν όμορφα αντικείμενα από πηλό, όπως πιάτα, αγγεία, κουτάλια κ.α., όμοια με αυτά που χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι κάτοικοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.




Τέλος τα παιδιά της ΣΤ' Τάξης πραγματοποίησαν την τελευταία τους εργασία στο Δημοτικό Σχολείο Καμινίων, το οποίο θα το αποχαιρετήσουν έχοντας αποκτήσει πολλές γνώσεις αλλά και, το κυριότερο, σωστή Παιδεία και Ήθος. Με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, κ. Ανδρέα Αβράμη, μελέτησαν την Φιλοσοφία και ιστορικές προσωπικότητες που διαμόρφωσαν με τον Λόγο και τον Βίο τους την Παγκόσμια Ιστορία και θα αποτελέσουν για αυτά, αλλά και για όλους τους νέους πολίτες, τα σωστά παραδείγματα για έναν καλύτερο κόσμο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου