Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ: Χωρίς γάλα επί τρεις ημέρες μωρό 18 μηνών - Άλλη οικογένεια πουλά τα έπιπλα της για να αγοράζει τρόφιμα - Άρθρο του PATRASTIMES.gr

           Της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου,
Το γάλα - το οποίο δεν υπήρχε - ήταν το μοναδικό "ίχνος" φαγητού για οικογένεια με παιδιά στα Βραχνέικα της Πάτρας. Η οικογένεια   προσπάθησε να καλύψει την πείνα του μόλις 18 μηνών μικρότερου παιδιού της , με υπολείμματα γάλακτος, στο οποίο η μεγαλύτερη ποσότητα ήταν νερό, μέχρι που τελείωσε και αυτό.
Οι γονείς μη αντέχοντας άλλο να βλέπουν τα παιδιά τους να πεινάνε  το πρωί της Τρίτης απευθύνθηκαν οι γονείς στο «Φωτεινό Αστέρι», φοβούμενοι πως αυτά δεν θα άντεχαν άλλο. Να σημειωθεί πως για καιρό κρατούσαν κρυφό το δράμα που περνούσαν ζώντας το δικό τους Γολγοθά.
Το εισόδημά της οικογένειας είναι πλέον μηδενικό, όπως και ακόμα 4 νέων οικογενειών της Πάτρας που στα επόμενα 24ωρα θα ζουν στο δρόμο, έχοντας αρχίσει να πωλούν τα ελάχιστα έπιπλά τους για λίγα ευρώ και μη έχοντας σύντομα κάπου να τα τοποθετήσουν.
Μόνο μέσα σε μία εβδομάδα στο «Φωτεινό Αστέρι», προσέτρεξαν για βοήθεια 10 οικογένειες Πατρινών και από την αρχή του χρόνου ο αριθμός των οικογενειών έχει αγγίξει τις 60, όλες με μικρά παιδιά.
«Φοβόμαστε ότι πολύ σύντομα θα χάσουμε το μέτρημα της ανέχειας και της εξαθλίωσης», σχολίασε στο PATRASTIMES.gr», ο πρόεδρος του Χρήστος Σπηλιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου