Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Αύξηση της Οικονομικής Επιχορήγησης για τα σχολεία ζητά ο Δήμος - Πάνω από 60% η μείωση της επιχορήγησης τα τελευταία χρόνια - Άρθρο του patrastimes.gr

ΣΧΟΛΙΟ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολ. & Νηπιαγωγείου Καμινίων 

Αμήν και πότε...(μήπως ποτέ;;;)

--------------------------------------------------------------------------------
Από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλο, έχει σταλεί έγγραφο στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση από τις 19 Φεβρουαρίου, με θέμα την αύξηση της Οικονομικής Επιχορήγησης  μέσω Κ.Α.Π. για την κάλυψη των αναγκών των Σχολείων του Δήμου Πατρέων.
Από τον Υπουργό δεν υπάρχει καμία απάντηση.
Γι’ αυτό το λόγο, χθες 16 Μαρτίου, ο κ. Αθανασόπουλος έστειλε νέο έγγραφο στον κ. Βούτση, στο οποίο του αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να  σας υπενθυμίσουμε πως σας έχει αποσταλεί από 19-2-2015  με αριθμό Πρωτ. 285 έγγραφο που αφορά στην αύξηση της Οικονομικής Επιχορήγησης  μέσω Κ.Α.Π. για την κάλυψη των αναγκών των Σχολείων του Δήμου Πατρέων  και περιμένουμε για τις δικές σας ενέργειες».
Σχετικά με τις ανάγκες του Δήμου, στο πρώτο έγγραφό του ο κ. Αθανασόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που είναι απαραίτητο να λάβετε υπ’ όψιν σας είναι ότι  το σύνολο των σχολείων του Δήμου μας  έχει περιέλθει σε άσχημη κατάσταση σε ότι αφορά, την οικονομική κάλυψη των βασικών λειτουργικών τους αναγκών.
Χαρακτηριστικά σας ενημερώνουμε πως η μείωση της οικονομικής επιχορήγησης στο Δήμο μας την τελευταία τετραετία αγγίζει τα όρια του 60%.
Ενώ το 2009 πριν την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτης ο Δήμος Πατρέων με δύναμη 190 σχολείων επιχορηγήθηκε με το ποσό των  3.993.684€  το 2014 και ενώ είχε  αυξηθεί ο συνολικός αριθμός σε 264 με την προσθήκη των σχολείων των  4 νέων Δήμων ( Μεσσάτιδας –Βραχναιϊκων –Παραλίας –Ρίου) επιχορηγηθήκαμε με μόλις 2.100.000€, μείωση που ξεπερνά σε πραγματικούς αριθμούς το 60%.
Παρακαλούμε να κατανοήσετε τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζονται στα σχολεία του Δήμου και να εγκρίνεται την αύξηση της Οικονομικής Επιχορήγησης μέσω Κ.Α.Π. για το έτος 2015 τουλάχιστον στο ύψος της επιχορήγησης του 2009,  δηλαδή των 4.000.000€ για τον Δήμο μας.
Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου από το 2010 έως 2014 με την εφαρμογή του Ν. Καλλικράτης οφειλές των Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας στους Οργανισμούς ΔΕΗ ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ, ύψους συνολικά 809.165€.
Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμείτε καθώς  και για το ενδεχόμενο άμεσης συνάντησης.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου