Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος το διάβασμα στο σπίτι για μαθητές Δημοτικού - Άρθρο του dete.gr


ΓΚΡΙΝ Το είπε και το έκανε το υπουργείο Παιδείας, το οποίο βάζει τέλος στην μελέτη στο σπίτι για τους μαθητές του δημοτικού!
Σύμφωνα, λοιπόν, με την υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σε όλα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) θα προβλέπεται ολοκλήρωση των μαθητικών εργασιών και εμπέδωση των μαθημάτων εντός του διδακτικού ωραρίου.
Πρόκειται για 1.282 σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα οποία θα εφαρμόσουν την οδηγία στην υποχρεωτική ζώνη μαθημάτων που είναι μέχρι τις 14:00 από το Μάρτιο του 2015 έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι στα Μαθήματα «Γλώσσα» και «Μαθηματικά» σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού (Α’- ΣΤ’) οι δάσκαλοι θα πρέπει μέσα στις διδακτικές ώρες και σε καθημερινή βάση να μελετούν μαζί με τους μαθητές!
Στην ίδια απόφαση εντάσσεται και το μάθημα της Φυσικής στην Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού, όπου αντίστοιχα ο δάσκαλος θα ασχολείται εντός του ωραρίου του με την εμπέδωση του μαθήματος.
Το «νέο σύστημα» αφορά μόνο τα Δημοτικά που εφαρμόζουν το αναμορφωμένο πρόγραμμα καθώς πραγματοποιείται σε πιλοτική βάση και σύμφωνα με την υπουργική απόφαση μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ακολουθήσει σχετική αξιολόγηση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου