Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Δημοτικές εγκαταστάσεις αθλητισμού - ψυχαγωγίας & εγκατάλειψη...

Πάτρα: Δέσμευση του Υφυπουργού Αθλητισμού ότι θα ξανανοίξει το γήπεδο Προσφυγικών - Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Δήμο Αίτημα και για το Κολυμβητήριο της Αγυιάς
Γήπεδο Προσφυγικών

"Αθλητικό Κέντρο Δήμου Βραχναιίκων" στα Καμίνια
ΣΧΟΛΙΟ
  Στο παρακάτω άρθρο αποτυπώνεται η άθλια κατάσταση του γηπέδου Προσφυγικών αλλά και των υπολοίπων Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Όμως για άλλη μια φορά, το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας (...και Άθλιας Κατάστασης!) το "παίρνει" η περιοχή μας και συγκεκριμένα στο.."Αθλητικό Κέντρο Δήμου Βραχναιίκων" στα Καμίνια!  Πρόκειται για το ποδοσφαιρικό γήπεδο Καμινίων που είχε προ ετών κλείσει για να ανακατασκευαστεί και να αναβαθμιστεί ως “Αθλητικό Κέντρο Δήμου Βραχναιίκων” (για να καλύψει όλες τις κοινότητες της περιοχής) αλλά μέχρι σήμερα, παρότι οι εργασίες έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 80%, το μόνο που υπάρχει είναι η πλήρης εγκατάλειψη. Οι βασικές εργασίες που απομένουν για να επεναλειτουργήσει στοιχειωδώς είναι η τοποθέτηση του χλοοτάπητα και η ανύψωση και η εγκατάσταση των πυλώνων φωτισμού. 
   Εκτός από την ολοκλήρωση του γηπέδου, ένα ακόμα "όνειρο" ήταν δημιουργία χώρων και για άλλα αθλήματα σε τμήμα της γειτονικής έκτασης του πρώην Ο.Ε.Κ..
 Ανάλογη είναι η κατάσταση των ασφάλτινων γηπέδων Μπάσκετ στα Καμίνια και στα Τσουκαλαίικα που βρίσκονται μέσα στις εξίσου ακατάλληλες παιδικές χαρές και σε έκταση που δεν ανήκει στο Δήμο αλλά στον ΟΣΕ.
  Κατά συνέπεια, η έννοια του "σχολικού αθλητισμού" αποτελεί στις κοινότητες της περιοχής μας σύντομο ανέκδοτο, ενώ οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι κάνουν πραγματικό αγώνα για να αθληθούν σε κάποιο άλλο γήπεδο.

  Ελπίζουμε ο Δήμος να μην "ξεχάσει" πάλι τις κοινότητες μας, που βρίσκονται στη νοτιοδυτική άκρη - είσοδο του και αρκετά μακρυά από άλλες αθλ. εγκαταστάσεις,  και να ολοκληρώσει το απολύτως απαραίτητο για τους τοπικούς αθλ. συλλόγους Αθλητικό Κέντρο. Επίσης απολύτως απαραίτητη είναι η παραχώρηση στον Δήμο από τον ΟΣΕ των μοναδικών κοινόχρηστων χώρων αναψυχής, αθλοπαιδιών (μπάσκετ κ.α.) και παιδικών χαρών και, μαζί με τους αντίστοιχους χώρους στο Θεριανό, την πλήρη ανακατασκευή και προσαρμογή τους στις προδιαγραφές ασφαλείας του Υπ. Εσωτερικών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Δέσμευση του Υφυπουργού Αθλητισμού ότι θα ξανανοίξει το γήπεδο Προσφυγικών - Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Δήμο - Άρθρο του thebest.gr
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με θέμα την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του ερασιτεχνικού Αθλητισμού καθώς και την οικονομική επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για τη λειτουργία και τη συντήρηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ο κ. Ανδριανός, δεσμεύτηκε για την κάθοδό του στην Πάτρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συναντηθεί με την Δημοτική Αρχή και να συζητήσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση του έλους της Αγυιάς και επίσης, τα ζητήματα που σχετίζονται με τις αθλητικές υποδομές .
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, δεσμεύτηκε για την άμεση επαναλειτουργία του γηπέδου των Προσφυγικών, με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική αρχή:
Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υφυπουργό Αθλητισμού και την ανάγκη αξιοποίηση του χώρου στο έλος της Αγυιάς. Μιας περιοχής, που έχει εγκαταλειφθεί και αποτελεί εστία μόλυνσης και σημάδι παρακμής για την πόλη. Ο κ. Πελετίδης, αναφέρθηκε στο Κολυμβητήριο της Αγυιάς, που έχει μετατραπεί σε «φάντασμα» με τα βρώμικα νερά του να λιμνάζουν, η πισίνα να έχει μετατραπεί σε βούρκο, οι καλαμιές να έχουν σχηματίσει δάσος και τα φίδια με τα ποντίκια να κυριαρχούν στους γκρεμισμένους τοίχους του. Ο Δήμαρχος τόνισε, ότι αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και στο κολυμβητήριο, αλλά και σε όλους τους χώρους του έλους της Αγυιάς, να αθλούνται τα παιδιά, οι νέοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι.
Ο Δήμαρχος επίσης, παρέδωσε σχετική επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου, στην οποία αναφέρονταν τα εξής:
«Η Πάτρα, όπως γνωρίζετε,  αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και λιμένα της Πελοποννήσου. Ο νέος Δήμος Πατρέων όπως προέκυψε από το Πρόγραμμα Καλλικράτης, έχει πληθυσμό περί τους 225.000 κατοίκους από τους οποίους οι 27.000 είναι μαθητές. Με τη διεύρυνση των ορίων του Δήμου Πατρέων αυξήθηκαν όπως είναι αναμενόμενο και οι ανάγκες σε αθλητικές υποδομές.
Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει η πόλη μας δεν είναι επαρκείς, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες για μαζικό λαϊκό αθλητισμό.
Μόλις 4 δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα και 2 κλειστά δημοτικά γήπεδα μπάσκετ καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της Πάτρας.
Κατευθυνόμαστε λοιπόν στο να αποκτήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό στην πόλη. Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας σε κάθε νέο που το επιθυμεί να έχει πρόσβαση στον αθλητισμό και παράλληλα η εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης όλων των πολιτών σε ήπιες μορφές άσκησης και ψυχαγωγίας. Το σχέδιό μας προϋποθέτει πρώτα από όλα ένα σχέδιο συντήρησης, βελτίωσης και ανάπτυξης των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και φυσικά την μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων.
Στα ίδια πλαίσια είναι επίσης αναγκαία η διαρκής μέριμνα για τη βελτίωση και συντήρηση των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι εγκαταλειμμένες και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτες.
Κρίνουμε την επένδυση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σημαντική μας προτεραιότητα, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η έννοιά του είναι συνυφασμένη με  την εξέλιξη και υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου σε μια υγιή κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους.
Πιο συγκεκριμένα, εισηγούμαστε την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση άμεσα στο Δήμο μας με το ποσό του 1.000.000 ευρώ, για τις ανάγκες λειτουργίας και συντήρησης των δημοτικών γηπέδων του ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν και αγωνίζονται 60 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης μας, όπως επίσης και της κατασκευής 8 σύγχρονων  εγκαταστάσεων γηπέδων ποδοσφαίρου, που θα αποσυμφορίσουν τα υπάρχοντα  γήπεδα.
Πρόθεση μας στα πλαίσια της ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας είναι η δημιουργία ενός δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ, δημοτικά γήπεδα τένις, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, όπως επίσης  δημοτικοί ανοιχτοί χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας καθώς και κλειστές αίθουσες γυμναστικής. Και θα επιθυμούσαμε να συναντηθούμε μαζί σας για μια εκτενή συζήτηση των αιτημάτων μας  και την ανεύρεση λύσεων με την συμβολή σας».
Ο κ. Ανδριανός, δεσμεύτηκε για την κάθοδό του στην Πάτρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συναντηθεί με την Δημοτική Αρχή και να συζητήσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση του έλους της Αγυιάς προς όφελος του λαού και της νεολαίας της Πάτρας και επίσης, τα ζητήματα που σχετίζονται με τις αθλητικές υποδομές και αφορούν μεγάλο μέρος του λαού της Πάτρας.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, δεσμεύτηκε τέλος, για την άμεση επαναλειτουργία του γηπέδου των Προσφυγικών, με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου