Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Δροσερή κοτοσαλάτα - από τους Ερευνητές στο kathimerini.gr

Δροσερή κοτοσαλάτα

Δημήτρης Καρατζάς
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 60 λεπτά

Τι θα χρειαστούμε
Υλικά για 4-6 άτομα
• 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου • 
1 μικρή πιπεριά κέρατο • 10 μικρά αγγουράκια τουρσί • 1 μικρό φρέσκο αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό • 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό • 200 γραμμάρια μαγιονέζα • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη • αλάτι • πιπέρι
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 4 μπούτια κοτόπουλου με κρύο αλατισμένο νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Τα βράζουμε για 1 ώρα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
2. Αφαιρούμε τα κόκαλα και την πέτσα και ψιλοκόβουμε το ψαχνό σε ένα μεγάλο μπολ. 
3. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα αγγουράκια τουρσί σε μικρά καρέ και το φρέσκο αγγούρι σε μικρά κομμάτια.
4. Στραγγίζουμε καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε μαζί με τα αγγουράκια και την πιπεριά στο μπολ με το κοτόπουλο. 
5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.
6. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάνε το γιαούρτι και η μαγιονέζα παντού, και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Η συμβουλή του Δημήτρη
Η δροσερή κοτοσαλάτα μας μπορεί να σερβιριστεί με αρκετούς τρόπους. Ο αγαπημένος μου είναι πάνω σε πολύσπορο ψωμί. Δοκιμάστε το!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου