Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Οδική Ασφάλεια: Πρώτα απ' όλα είναι ζήτημα Παιδείας!


Τα τραγικά ατυχήματα που κυριάρχησαν τον τελευταίο καιρό στα θέματα της επικαιρότητας, που δυστυχώς αποτελούν τραγική καθημερινότητα για την ευρύτερη περιοχή, σε συνδυασμό με τα σχετικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Τροχαία μας οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:
  • Η αυξημένη ποιότητα και ασφάλεια προσφέρουν τα συγκοινωνιακά δίκτυα (αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομος) είναι απολύτως απαραίτητη αλλά δεν αποτελεί πανάκεια.
  • Στο οποιασδήποτε ποιότητας συγκοινωνιακό δίκτυο καθοριστικό ρόλο παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Γι' αυτό κατά τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την συντήρηση των δικτύων αυτών πρέπει να εξαντλείται κάθε δυνατή πρόβλεψη για την αντιμετώπιση του παράγοντα αυτού. Είναι αυτονόητο ότι από το στάδιο του σχεδιασμού θα πρέπει να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών μέσα από τις οποίες θα διέρχονται τα συγκ. δίκτυα.
  • Η ολοκληρωμένη και διαχρονική αντιμετώπιση του ανθρώπινου παράγοντα πρώτα από όλα είναι ζήτημα Παιδείας. Εκτός από την συστηματική προσπάθεια των εκπαιδευτικών στα σχολεία, απαραίτητο βοήθημα αποτελούν και τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Είναι λοιπόν απαραίτητο τα τονιστεί ο θεσμικός τους ρόλος και η αξία τους. Στην εντονότατα επιβαρυμένη από 3 συγκοινωνιακούς άξονες περιοχή μας (Παραλία - Μονοδένδρι - Βραχναίικα - Τσουκαλαίικα - Καμίνια - Αλισσό - Κ. Αχαϊά) είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η εκπαίδευση όλων των παιδιών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου