Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής & οι προτεραιότητες για τις ξεχασμένες τοπικές κοινότητες της περιοχής μας

ΣΧΟΛΙΟ
Έχουμε πολλές φορές τονίσει την ανάγκη να ενδιαφερθεί ο Δήμος για τις κοινότητες της σχολικής μας περιοχής για να διορθωθούν χρονίζοντα προβλήματα που προέκυψαν από:
  • την συστηματική αδιαφορία και εγκατάλειψη των κοινοτήτων στη περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου
  • τους περιορισμένους κρατικούς πόρους 
  • την δικιά μας (ως κοινότητες) "έλλειψη" συστηματικών προσπαθειών εκτός από κάποιες πολύ σημαντικές εθελοντικές προσπάθειες προέδρων, εκπαιδευτικών, συλλόγων και απλών πολιτών
Τα κυριότερα προβλήματα αφορούν:
  • τις σχολικές υποδομές (επισκευή, εξοπλισμός και κατασκευή νέων)
  • τις δημόσιες συγκοινωνίες (ανυπαρξία ή  ανεπαρκής σχεδιασμός αστικών συγκοινωνιών και του Προαστιακού)
  • τους απαραίτητους δημόσιους χώρους για αναψυχή, άθληση, κοινωνική επαφή & ανάπτυξη και για πολιτιστικές εκδηλώσεις
Είναι η κατάλληλη στιγμή, όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε την δρομολόγηση των απαιτούμενων λύσεων λόγω του ότι:
  • Είναι σε εξέλιξη η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του πρώην Δήμου Βραχναιίκων, το οποίο θα καθορίσει και τις περιοχές      που θα μπορούν να κατασκευαστούν νέες σχολικές μονάδες και οι απαραίτητοι δημόσιοι χώροι.
  • Πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος δρόμος Πατρών Πύργου με τον περιφερειακής εμβέλειας κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. καθώς επίσης και η επέκταση του Προαστιακού ακριβώς στο κέντρο του οικιστικού ιστού των Καμινίων, των Τσουκαλαιίκων και του Θεριανού. Η συνεπαγόμενη μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση εγείρει απολύτως δικαιολογημένα αιτήματα για αντισταθμιστικά - αναπτυξιακά οφέλη που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις κοινότητες μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
  • ο νέος δήμαρχος κ. Πελετίδης έχει ήδη χαρακτηρίσει τα αιτήματα μας δίκαια (στην απάντηση που έδωσε το γραφείο τύπου του στην επιστολή του συλλόγου μας) ενώ το γενικότερο πνεύμα των εξαγγελιών του είναι στη κατεύθυνση των αιτημάτων μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω εξαγγελίες του:

  • "Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοτικών επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές και πολιτιστικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής – αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας."
  • "Η διεύρυνση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών και όχι η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση τους. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, των υποβαθμισμένων λαϊκών συνοικιών και περιοχών του δήμου μας.
Η στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της καλλιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας με τις απαραίτητες υποδομές. 
Η στήριξη των προσπαθειών ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών»

Είναι στο "χέρι" μας να πιέσουμε για την εφαρμογή των απαραίτητων λύσεων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
patrasevents.gr
Πάτρα: "Να φτιάξουμε μια πόλη στο μπόι των ονείρων μας" - Έγινε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη (pics)
pelop.gr
Κ. Πελετίδης: Οι βασικές αρχές άσκησης πολιτικής στο Δήμο Πατρέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου