Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Αντισταθμιστικά - Αναπτυξιακά Οφέλη από την κατασκευή του νέου δρόμου για την ανάπτυξη των κοινοτήτων της περιοχής μας

ΣΧΟΛΙΟ
Από τα παρακάτω που αναφέρονται  στο άρθρο αποτυπώνεται με τον πιο ευκρινή τρόπο, ο μεγάλος αναπτυξιακός ρόλος του κόμβου της ΒΙΠΕ που θα κατασκευαστεί στο κέντρο των κοινοτήτων της σχολικής μας περιοχής
Προκύπτει παράλληλα και η ανάγκη για την παροχή αντισταθμιστικών - αναπτυξιακών οφελών στην περιοχή μας. Αυτά μπορεί να αφορούν 
  • συγκοινωνιακές (δρόμοι, λεωφορεία, προαστιακός) και 
  • σχολικές (νέες ή ανακαινισμένες) υποδομές. 
Επίσης μπορεί να αφορούν και υποδομές δημοσίων χώρων με υπερτοπικό χαρακτήρα π.χ.:
  •  την ήπια ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου και 
  • την μετατροπή, από την Περιφέρεια, των χώρων που μπορεί να "απελευθερωθούν" μετά την κατασκευή του νέου δρόμου για την διαμόρφωση  "πάρκου" αναψυχής, πολιτιστικών εκδηλώσεων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης - ενημέρωσης για τις φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτό το χώρο θα μπορούσε να ενταχθεί και η κατασκευή του Δημοτικού μας σχολείου ως Πρότυπη Περιβαλλοντική Σχολική Μονάδα που θα ενσωματώνει τεχνολογίες και πρακτικές βιώσιμης οικολογικής ανάπτυξης. 
Είναι η κατάλληλη στιγμή, λόγω της κατασκευής αυτού του σημαντικού έργου και της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής μας, να συντονιστούν οι πρόεδροι και οι φορείς της περιοχής για να ζητήσουμε αυτά που θα προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ (από το thebest.gr)
"Κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση από την ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ για τις εξελίξεις της Ολυμπίας Οδού και ιδίως για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργείου για την άμεση δημοπράτηση του έργου «Πάτρα-Πύργος» και η επισήμανση των επιμέρους παρεμβάσεων που απαιτούνται και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, ώστε το έργο να ενισχύσει τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Συζητήθηκαν οι προβλέψεις που θα πρέπει να υπάρχουν για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα-Πύργος» με τους αναπτυξιακούς πόλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, το αεροδρόμιο του Αράξου, το λιμάνι της Κυλλήνης (μέσω του νέου έργου που κατασκευάζεται από τη ΠΔΕ) και τον Πύργο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίσης συμφωνήθηκε η ύπαρξη παράπλευρων δρόμων σε όλο το μήκος του καινούργιου αυτοκινητοδρόμου, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους."

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ (από το thebest.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου