Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Τελικά, ο Δήμος Πατρέων άφησε ανοικτές τις παιδικές χαρές αλλά... με ευθύνη των γονέων!!!

alt
Τελικά, ο Δήμος Πατρέων άφησε ανοικτές τις παιδικές χαρές αλλά... με ευθύνη των γονέων!!!

Αυτή είναι η... λύση που επέλεξε η απερχόμενη δημοτική αρχή για τους 2 μήνες θητείας που τις απομένουν. Αυτή η επιλογή είναι εν μέρει, για ευνόητους κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, σωστή αλλά όμως μεταθέτει την νομική και ηθική ευθύνη στους γονείς και το όλο πρόβλημα στην επόμενη δημοτική αρχή. Επίσης γίνεται προσπάθεια να παραβλεφθεί η διαχρονική απραξία του Δήμου για το κρίσιμο θέμα της ποιότητας και της ασφάλειας των παιδικών χαρών, με εξαίρεση το πρόγραμμα αναβάθμισης κάποιων (17 από περίπου 160) και την κατάργηση κάποιων άλλων, π.χ. στα Καμίνια, ακολουθώντας την μέθοδο "πονάει χέρι, κόψω χέρι"! 
Θα πρέπει όμως να μας προβληματίσει και το γεγονός ότι ενώ στις άλλες περιοχές της Ελλάδας ο προβληματισμός και η κινητοποίηση των γονέων και των τοπικών κοινωνιών για αυτό το φλέγον θέμα είναι σημαντική, στη Πάτρα το μόνο που προβλημάτισε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ήταν αν φωνάξαμε πιο πολύ από τους άλλους για τα γκολ της Εθνικής!

Δείτε στην συνέχεια:

 - Τα σχετικά ρεπορτάζ του Achaia Channel:
1. Από 30 Ιουνίου όλες οι παιδικές χαρές θα λειτουργούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (δείτε το video)

2. Κίνδυνος ιδιωτικοποίησης για τις παιδικές χαρές (δείτε το video)

- Τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος στο Δήμο Δωρίδας όπου, τηρουμένων των αναλογιών και πάλι με καθυστέρηση, έγιναν κάποιες σωστές κινήσεις:
Τροποποιήθηκε το Τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της Δωρίδας

Στόχος να μείνουν ανοικτές οι παιδικές χαρές


- Τις προσπάθειες του Συλλόγου μας για ανάδειξη και αυτού του σημαντικού προβλήματος:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου