Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Έτοιμο τα Χριστούγεννα του 2014 το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων - Επίσκεψη του Δημάρχου Πατρέων στο υπό ανέγερση σχολικό κτίριο


Έτοιμο τα Χριστούγεννα του 2014 το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων - Επίσκεψη του Δημάρχου Πατρέων στο υπό ανέγερση σχολικό κτίριο Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
27/03/2014
Το υπό ανέγερση από τον Δήμο δημοτικό σχολείο Βραχνεΐκων, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Έργων Βασίλη Λοτσάρη, Περιβάλλοντος Γιώργο Σιγαλό και Διοίκησης –Επικοινωνίας Χαράλαμπο Στανίτσα, προκειμένου ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει την πορεία κατασκευής του Σχολείου.
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον εργολάβο και εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού όπως όλα δείχνουν, το σχολείο θα είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα του 2014, πριν την προκαθορισμένη δηλαδή ημερομηνία ολοκλήρωσής το, που βάσει της σύμβασης, είναι ο Αύγουστος του 2015.
Το σχολείο θα είναι δυναμικότητας 300 μαθητών και θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, 2 εργαστήρια, αίθουσα πληροφορικής κ.α. Επίσης, θα έχει όλες τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις (ηλεκτρικές , υδραυλικές κλπ) και από την διαμόρφωση του αύλειου χώρου (περιφράξεις, χώρους άθλησης, κλπ).
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.400.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το παλαιό Δημοτικό σχολείο Βραχνεϊκων επλήγη από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 και κρίθηκε κατεδαφιστέο, ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ανέγερσης του νέου Δημοτικού Σχολείου υπεγράφη τον περασμένο Αύγουστο από τον Δήμαρχο κ. Δημαρά και τον ανάδοχο.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, εξέφρασε παράλληλα την ευαρέσκειά του, από το γεγονός ότι τρεις δεσμεύσεις του, που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων, πήραν το δρόμο της υλοποίησης: Εκτός από την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου, ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, για επέκταση του αποχετευτικού δικτύου. Ήδη από τον Σεπτέμβριο έχει ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης του δικτύου λυμάτων στις περιοχές: Βραχνέϊκα, Μονοδένδρι, Ροΐτικα, Μιντιλόγλι, περιοχή Παραλίας, Οβρυά, Δεμένικα.
Επίσης, δρομολογήθηκε από τον Δήμο Πατρέων και η επέκταση των δρομολογίων του Προαστιακού, αφού από πλευράς Δήμου εκπονήθηκε μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, η οποία ήδη παραδόθηκε από τον Αύγουστο στην ΕΡΓΟΣΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου